Interieur

German Design Award 2016 voor Dutch Design

Na het winnen van de Red Dot Design Award in 2014, heeft de soho 01 douche van JEE-O nu ook de German Design Award 2016 gewonnen in de categorie Bath and Wellness. De soho collectie van JEE-O is ontstaan uit een samenwerking met de Amsterdamse designstudio Grand & Johnson. De German Design Award wordt sinds 2012 uitgereikt aan internationaal baanbrekende ontwerpen door een vakjury van de Rat für Formgebung, de Raad voor Vormgeving. De award wordt op 12 februari 2016 uitgereikt tijdens een grote show in Frankfurt op de Ambiente lifestylebeurs.

Lammert Moerman, founder van JEE-O: “De German Design Award is wereldwijd één van de hoogst aangeschreven prijzen voor design. Eerdere winnaars waren onder andere: Audi, Vodafone en Volkswagen. Het is prachtig dat wij met JEE-O hier tussen staan. Wie had dat gedacht, toen ik elf jaar geleden begon met JEE-O vanuit Nijmegen.”

soho: maximaal minimalisme door JEE-O en designstudio Grand & Johnson

Voor de soho collectie heeft JEE-O samengewerkt met de Amsterdamse designstudio Grand & Johnson. Bertel Grote en Jeroom Jansen hebben samen meer dan twintig jaar ervaring in het creëren van high-end interieurs in binnen- en buitenland. Hun stijl sluit perfect aan bij het DNA van JEE-O: spectaculair maar sober. JEE-O en Grand & Johnson: creatieve kosmopolieten die samen vorm geven aan maximaal minimalisme.

Internationale waardering voor Dutch Design van JEE-O

Wat de German Design Award bijzonder maakt, zijn de toelatingseisen. Het ontwerp moet al eerder een (inter)nationale designprijs hebben gewonnen. Daarnaast kan een merk zichzelf niet nomineren maar het merk moet gespot worden door de vakjury. Lammert Moerman: “De jury heeft ons gezien op de sanitairbeurs ISH in Frankfurt. Genomineerd worden was al een geweldige eer. Dat we nu ook nog eens hebben gewonnen, is fantastisch. Zoveel internationale waardering voor ons Dutch Design!”



Wereldwijd succes voor JEE-O

In totaal is het merk JEE-O nu in bijna dertig landen wereldwijd uitgezet. Naast Nederland, zijn met name Duitsland en België, maar ook Oostenrijk en Zwitserland en sinds enkele jaren ook Amerika, Israël en New Zeeland belangrijke afzetmarkten. Lammert Moerman is veel op reis. “Het blijft boeiend om mijn enthousiasme over JEE-O over te brengen; op distributeurs, dealers, winkeliers en consumenten. We willen ons DNA overal verspreiden.”

Trots vertelt Lammert dat daar recent nog Brazilië, Australië, Italië, Japan, Engeland, diverse Oost-Europese landen en Turkije bij zijn gekomen. “Ik ben heel blij dat het kosmopolitische karakter van JEE-O blijkbaar wereldwijd aanslaat. Voor badkamers thuis, maar ook in prestigieuze wellness- en hotelprojecten zoals onlangs de rooftopdouche op het W Hotel in Amsterdam en de Silversand Hotels op de Malediven. We hebben al heel wat prachtige projecten mogen opleveren.”

“Als ik zo terug kijk op de laatste elf jaar, zijn er heel wat mijlpalen geweest”, aldus Lammert. “We begonnen met vrijstaande douches. Mijn eerste ontwerp was de JEE-O original, die overigens nog steeds in de collectie zit. In tien jaar zijn we van één douche naar complete concepten voor de badkamer gegaan. Nu omvat JEE-O kranen, wastafels, badvullers en binnen- en buitendouches.”

“Andere mijlpalen zijn voor mij onze introductie op de Amerikaanse markt zo’n drie jaar terug en de verdere snelle internationalisering. Diverse internationale onderscheidingen, zoals de prestigieuze Red Dot Award voor onze vrijstaande soho douche, die zowel binnen als buiten geplaatst kan worden. En nu dan de German Design Award.” Het samenwerken met andere creatieven bevalt goed en wordt de komende jaren uitgebouwd: “JEE-O wil ook een platform zijn voor ontwerpers; een schakel om ideeën en schetsen technisch om te zetten in concrete producten.”

Lammert Moerman is heel trots op wat hij als Nederlands merk al allemaal heeft bereikt. “We blijven de komende jaren verder bouwen om een internationaal en gerespecteerd A-merk te worden. Daarbij willen we vooral bereikbaar zijn én blijven voor een grote groep mensen. Onderscheidend in vormgeving, hoogwaardig en duurzaam, maar zonder verdere poespas.”

Ook interessant