Architectuur

Genk hoofdstad van de Dag van de Architectuur

Op zondag 13 oktober 2013 organiseert het Vlaams Architectuurinstituut voor de zesde keer de Dag van de Architectuur. Op die dag openen meer dan 100 gebouwen hun deuren voor het groot publiek in Vlaanderen. Stad Genk krijgt een prominente rol en wordt de eerste hoofdstad van de Dag van de Architectuur. Alle architectuurliefhebbers kunnen zich verwachten aan een uitgebreid programma in Genk.

Het thema van de Dag van de Architectuur is ‘bloeiende landschappen’. De zoektocht naar nieuwe woon-, werk- en samenlevingsvormen staan hierbij centraal. Een thema waar ook in Genk rond gewerkt wordt. "Ondanks dat we zware economische uitdagingen tegemoet gaan, hebben we de ambitie om te blijven streven naar een duurzame en kwaliteitsvolle leefomgeving", aldus schepen van Ruimtelijke Ordening, Michaël Dhoore. "Om hierin te slagen moet de ruimtelijke ambitie op één lijn gebracht worden met de maatschappelijke ambitie. Bovendien kijken wij hierbij over onze grenzen heen. Een samenwerking met de buurgemeenten As, Opglabbeek en Zutendaal op vlak van woongelegenheid en –kwaliteit is al een feit."

Het volledige programma en de praktische info van de Dag van de Architectuur vind je terug via www.dagvandearchitectuur.be. Lezingen, tentoonstellingen en rondleidingen: er is voor elk wat wils.

Ook interessant