Vastgoed

Geld te veel? Koop een appartementje in Monaco

Wie geld te veel heeft kan binnenkort een appartement kopen in het mooie Monaco! Er wordt een wolkenkrabber gebouwd van circa 70 verdiepingen. Iedere verdieping is 1 appartement en heeft een oppervlakte van 3300 vierkante meter. Voor deze oppervlakte betaal je ongeveer 300 miljoen euro. Je moet dus echt wel geld te veel hebben wil je hier je koffers neerzetten om van een welverdiende vakantie te gaan genieten of daar gewoonweg te gaan wonen. De aannemer van het miljardencomplex heeft een elektra bedrijf uit Amsterdam in de hand genomen om de ruimtes te voorzien van airco, camera beveiliging en huisautomatisering.

Naast de ‘gewone’ luxe als airconditioning, zeezicht, camerabeveiliging en automatisering heeft iedere verdieping een eigen glijbaan die naar het prachtige zwembad leidt. Ook heeft ieder pand roomservice tot zijn/ haar beschikking waardoor je op je wenken bedient kunt worden. Het duurste appartement ter wereld krijgt binnenkort uiteraard ook concurrentie, want dat gebeurt nu eenmaal in deze branche. In Dubai zijn ze bezig met het plannen van een nog luxer en groter complex dan hetgeen dat nu gebouwd wordt in Monaco. Dit appartement krijgt (bij doorgang) 50 verdiepingen en heeft appartementen van 5000 vierkante meter en gaat per verdieping een slordige 400 miljoen euro kosten.

Grand Prix

De prijs van het appartement mag dan wel een ‘grand prix’ hebben, Monaco zelf heeft ook een grand prix in de zin van een sportevenement. De grand prix van Monaco is een van de bekendste races van uit de autosport. Vanuit het complex kun je genieten van deze race, aangezien het circuit met een van de verrekijkers goed te zien is. De grote prijs van Monaco is naast de nachtrace in Singapore de enige formule 1 wedstrijd die volledig op een stratencircuit gereden wordt. Ieder jaar in mei is dit een geweldig evenement. De prijsuitreiking vindt komend jaar ook plaats op het dak van het nieuwe pand.