Keukens

Gehard glas als spatwand of werkblad in de keuken

Gehard glas als spatwand of werkblad in de keuken
Het gebruik van een glazen spatwand of werkblad in de keuken kan voor een heel strakke en moderne toets zorgen. De meeste mensen vinden het weliswaar een mooi product maar ze durven niet altijd de stap zetten. Omdat ze denken dat glas zeer breekbaar is, of dat het breekt bij de minste blootstelling aan warmte, of ze hebben schrik voor krassen op het blad…

Niets is minder waar bij het gamma van Glazz Interiors. Dit jong en Belgisch bedrijf werkt enkel met gehard glas dat tot 5 keer zo sterk is als het gewone float glas, en hittebestendig tot 200°C. Dankzij het Scratch High Resistant glas zijn krassen onbestaande. Het gaat om een specifiek geharde glassoort met op de bovenzijde een ingebakken anti-kraslaag. De korrel is voelbaar met de blote hand, en deze zorgt voor een matte aanblik van de bovenkant van het glas. De onderkant van het glas wordt op dergelijke manier afgelakt dat de opaciteit volledig verdwijnt. Aldus kan het werkblad rechtstreeks op de keukenkast worden geplaatst zonder dat een onderpaneel nodig is noch profielen of zichtbare bevestigingsmaterialen. Enkel de dikte van het glas is zichtbaar (10 mm of 12 mm) wat het geheel een heel strakke aanblik geeft. Bij een glazen achterwand zorgt de hoge glansgraad voor een weerspiegeling die de keuken optisch groter doet lijken. Opmerkelijk is dat Glazz Interiors glasplaten kan aanleveren tot een lengte van 4500 mm. Hele kookeilanden kunnen dus volledig voegloos en met glas bekleed worden.

Glazz Interiors maakt alle glasbladen op maat waarbij automatisch uitsparingen worden voorzien voor stopcontacten, schakelaars, verlichting, spoelbak, fornuis… Op Architect@Work 2013 toont Glazz Interiors overigens een glazen anti-kras werkblad met een geïntegreerd i-cooking systeem op gas.

Als nationale speler biedt Glazz Interiors maatopname op de werf en montage aan in geheel België. Voor professionele afnemers (keuken- en interieurzaken) is dat overigens een hele opluchting. Door de juiste montage- en afkittingtechnieken zorgt Glazz Interiors bovendien voor een zeer lange levensduur.

De glassoorten voor de keuken zijn transparant (al dan niet met een groene schijn) of gezuurd (mat) en ook hierin zijn gradaties mogelijk. De werkbladen kunnen aangeleverd worden in 10, 12 en 15 mm; de spatwanden in 4, 6 en 8 mm. De RAL-kleur (naar keuze) wordt steeds gelakt op de achterzijde van het gehard glas. Behalve alle RAL- of NCS-kleuren kan ook een foto op de rugzijde van het glas worden geprint. Men kan ook voor 2 verschillende kleuren kiezen voor bijvoorbeeld een tekst of logo. Op die manier zijn unieke gepersonaliseerde rugwanden mogelijk met dezelfde positieve eigenschappen van gehard glas.



Troeven van gehard glas in een notendop:
  • tot 5 maal sterker dan gewoon glas
  • hittebestendig tot 200°C
  • zeer hygiënisch
  • optimaal onderhoudsgemak
  • geen oneffenheden, dus strak
  • weerspiegeling doet keuken optisch groter lijken
  • hoge afwerkingsgraad (plaat is vrij van scherpe randen)
  • voegloze glasplaat tot 4500 mm lang
  • zeer lange levensduur
  • personaliseerbaar met logo, tekst of afbeelding

Glazz Interiors op Architect@Work 2013, Kortrijk Epo, stand 81

Ook interessant