Keukens

Glazen keukenbladen zijn eenvoudig te onderhouden

Glazen keukenbladen zijn eenvoudig te onderhouden
Arte
De absolute top in design keukenbladen is een blad van gehard glas. Naast hoge scores op het gebied van design, slijtvastheid en kleurkeuze, blinken glazen keukenbladen uit in praktisch gebruik. Het blad is heel eenvoudig schoon en mooi te houden. Hieronder vindt u wat handige tips voor het onderhoud van uw glazen keukenblad.

Regelmatig onderhoud

Het werkblad kunt u schoonmaken door het regelmatig met een vochtige doek af te nemen. Vuil en vlekken het liefst wel meteen verwijderen. Om het blad vetvrij te maken, kunt u multi reinigers voor glas gebruiken. Droog het blad daarna met een niet pluizende doek of een stuk keukenpapier af. Hardnekkige vlekken en aangekoekte resten kunt u verwijderen met de gebruikelijke zachte (niet schurende) huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Voorkom het gebruik van vloeibare schuurmiddelen en/of schuursponsjes.

Glaspasta voor u glazen keukenblad

Mocht er sprake zijn van kalkvorming dan kunt u dit het beste verwijderen met een natuurlijke azijn. Lichte beschadigingen op een geëtst blad kunt u verwijderen door middel van een glaspasta. Glaspasta is verkrijgbaar bij de fabrikant of leverancier van uw glazen keukenblad, bijvoorbeeld Arte. Breng de pasta aan op diverse plaatsen op het blad en wrijf met gelijkmatige druk goed uit. Het is aan te raden altijd het gehele blad te behandelen. Naspoelen met een ruime hoeveelheid water.

Ook interessant