Keukens

Besparen begint in de keuken

Besparen begint in de keuken
Bewust koken, minder vaak uit eten; We nemen verschillende initiatieven om zowel geld als het milieu te besparen en om voedselverspilling te voorkomen. Pelgrim wil de consument bewust maken van de voordelen van tijdige vervanging van de koelkast. De Nederlandse fabrikant ziet het als haar verantwoordelijkheid om mensen bewust met keukenapparatuur om te laten gaan en introduceerde de GreenLife serie. Maar niet alleen bij de aanschaf, ook in het dagelijks gebruik en met de keuze voor het juiste apparaat kan veel bespaard worden.

Bespaartips
  • Wie zijn huidige koelkast al meer dan 8 jaar heeft, mag zeker concluderen dat de kwaliteit goed is, maar moet ook onder ogen zien dat er ruim 80 euro op jaarbasis te besparen is.
  • Dankzij Cool & Fresh lades blijven groenten 3x langer vers en hoeven dus 3x minder snel weggegooid te worden.
  • Een Amerikaanse koelkast is mooi, maar voor één of twee personen doorgaans te groot en dus een verspilling, zowel financieel als voor het milieu.
  • Kies een koelkast die minimaal aan de A++ norm voldoet.
  • Zet de koelkast, evenals de TV en andere apparaten, bij voorkeur uit tijdens de vakantie.


Besparingscalculator
De besparingstips zijn ´evergreens´ die veel mensen al wel kennen, maar die in de praktijk toch nog weinig toegepast worden om zowel het milieu als kosten te sparen. Op de website van Pelgrim staat een praktische besparingscalculator om uit te rekenen hoeveel men kan besparen met een energiezuinige koelkast. Klik de gewenste koelkast aan en bereken de besparing. In de periode van 15 mei t/m 15 augustus is er 40% korting op alle inbouwkoelkasten.

Ook interessant