Keukens

AEG stelt zijn vacuümlade voor op Batibouw

AEG stelt op Batibouw 2013 in primeur zijn inbouwvacuümlade voor die toelaat om voedingsmiddelen luchtdicht te verpakken. Dankzij deze techniek kunnen verse producten niet alleen beter bewaard worden, maar ook optimaal onder vacuüm worden bereid. Samen met de ProCombi Steam oven van AEG vormt de vacuümlade van AEG een gedroomde combinatie voor fijnproevers die de meest geraffineerde kooktechnieken optimaal willen benutten. AEG biedt zijn vacuümlade vanaf september in België aan.

Verse producten bewaren
De vacuümlade van AEG wordt aangeboden in de vorm van een inbouwlade en past in elke keuken. De lade is uitermate gebruiksvriendelijk: voedingsmiddelen moeten enkel in een plastic zakje worden gelegd en vervolgens in de lade worden geplaatst. Als de lade opnieuw wordt gesloten, wordt het zakje vacuüm getrokken en thermisch verzegeld.

Sublieme smaak en textuur dankzij vacuümbereiding
Verder kunnen fijnproevers de AEG vacuümlade gebruiken in combinatie met de ProCombi Steam oven om voedings-middelen vacuüm te bereiden. Dit is één van de meest geavanceerde kook-technieken die de eigenschappen van het product uitermate bewaart en verfijnt.

Vacuümproducten worden op een lage temperatuur bereid of gestoomd. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de smaken en texturen van het product maximaal tot uiting komen. Deze technieken behouden de kwaliteit van de producten integraal van bij de verpakking tot en met de degustatie.

De Pro Combi Steam oven van AEG, die specifiek is uitgerust voor stoom- en lage temperatuur bereidingen, is dan ook een perfecte combinatie met deze nieuwe vacuümlade. Om volledig in lijn te zijn met deze laatste vernieuwing ontwikkelt AEG ook een nieuwe ProCombi Steam oven met een specifieke vacuum-bereidingsfunctie.

"Chef-koks van sterrenrestaurants koken vaak onder vacuüm en op een lage temperatuur, omdat die techniek hun producten respecteert", zegt Vincent Goffin, Public Relations & Consumer Activation Manager bij Electrolux. "Met zijn vacuümlade maakt AEG dit nu ook mogelijk voor particulieren. De inbouwlade werd zodanig ontworpen dat ze perfect in elke keuken kan worden ingepast, bijvoorbeeld net onder de oven."



Voordelig en hygiënisch
De vacuümlade biedt niet enkel op culinair vlak voordelen. Met deze techniek kunnen voedingsmiddelen ook beter worden bewaard, waardoor het risico van besmetting met en de groei van bacteriën aanzienlijk lager ligt. Ook wordt het oxidatieproces vertraagd. De voedingsmiddelen kunnen bovendien langer bewaard worden, zelfs buiten de koelkast, omdat ze beschermd worden tegen vocht, lucht en bacteriën. Tot slot worden de voedingsmiddelen ook compacter verpakt, waardoor ze minder plaats innemen in de voorraadkast.