Keukens

Wordt gehard glas binnenkort een trend in keuken en interieur?

Wordt gehard glas binnenkort een trend in keuken en interieur?
Glazz Interiors is een nieuwe speler op de Belgische markt die het gebruik van gehard glas in de keuken (achterwanden, spatwanden, werkbladen) en in het interieur (telescopische schuifdeuren, wandpanelen, pendel- en aanslagdeuren) wil herwaarderen en promoten. Grote glaspartijen associeert men vooral met de badkamer, maar dit nieuwe generatieglas leent zich ook uitstekend voor nieuwe toepassingen in het interieur. De materie is immers duurzaam, transparant en optisch vergrotend; terwijl het design strak, innoverend en tijdloos is. En dan is er ook nog het niet te versmaden onderhoudsgemak.

Troeven van gehard glas

Glazz Interiors werkt dus uitsluitend met gehard glas dat eerst tot 700° Celsius werd verwarmd. Het is tot 5 maal sterker dan gewoon glas, hittebestendig tot 200°C. Gehard glas vertoont geen oneffenheden, is dus strak, en heeft een hoge afwerkingsgraad. Men kan de plaat immers ook mooi ‘afhoeken’, vrij van scherpe randen. Niet onbelangrijk: bij een eventuele glasbreuk valt het glas enkel uit elkaar in kleine glasbrokjes zonder scherpe randen. Perfect dus als toepassing in keuken en interieur, in een -al dan niet- gekleurde uitvoering van 4 tot 15 mm veiligheidsglas.

Dubbele toepassing in de keuken

In de keuken kan gehard glas gebruikt worden als hittebestendig werkblad en/of als achterwand, tegelijk ook spatwand. Wanneer het werkblad overvloeit in de glazen achterwand zorgt de hoge glansgraad zelfs voor een weerspiegeling die de keuken optisch groter doet lijken. Naast het strakke design zijn glazen spatwanden ook heel gemakkelijk te onderhouden en heel hygiënisch; er trekt namelijk geen vuil in. Door het minimum aan voegen en dus minimale verkleuring krijgen bacteriën ook geen voedingsbodem.

Uitvoering

De glassoorten voor de keuken zijn transparant (al dan niet met een groene schijn) of gezuurd (mat) en ook hierin zijn gradaties mogelijk. De werkbladen kunnen aangeleverd worden in 10, 12 en 15 mm; de spatwanden in 4, 6 en 8 mm. De RAL-kleur (naar keuze) wordt steeds gelakt op de achterzijde van het gehard glas. Bij alle keukentoepassingen worden overigens automatisch uitsparingen voorzien voor stopcontacten, schakelaars, verlichting, spoelbak, fornuis…Gehard glas in interieur

Men staat er niet altijd bij stil, maar glazen deuren en glazen wandpanelen geven ook aan binnenruimtes een strakke en moderne toets, met de optische illusie van een grotere ruimte. Los van de nodige privacy laten ze anderzijds ook veel (dag)licht binnen, wat een aangename woon- en werksfeer creëert.

In tegenstelling tot de achterwanden en de werkbladen voor de keuken, zijn deze deuren en panelen niet langs de ene of de andere kant gekleurd met een laklaag, maar zit de kleur IN het glas zelf. Zo behoudt de glazen deur haar beste eigenschappen, namelijk de discrete transparantie en de lichtinval. Het gehard glas is hier 10 mm dik, dus ook in een woonomgeving blijft de veiligheid gegarandeerd.

Glazz Interiors op Batibouw, Heizel-Brussel, Paleis 9, stand 9-333

Ook interessant