Interieur

Geen muizen meer! Hoe je met eenvoudige stappen een knaagdier-vrij huis krijgt

Geen muizen meer! Hoe je met eenvoudige stappen een knaagdier-vrij huis krijgt
Knaagdieren in huis zijn voor de meeste mensen ongewenst bezoek, tenzij het gaat om een hamster of cavia. Maar muizen in huis, daar zit je echt niet op te wachten. Ze kunnen behoorlijk wat schade aan je spullen en de constructie van de woning aanrichten. Om deze reden zijn er verschillende manieren om er weer van af te komen. Gelukkig zijn er ook milieuvriendelijke manieren om muizen uit huis te verjagen. Het gebruik van gif is dus lang niet altijd nodig.

Muizen in huis bestrijden

Het is natuurlijk geen fijne gedachte om knaagdieren zoals muizen in huis te hebben. Ze kunnen ook erg schadelijk zijn voor je gezondheid. Een muis besmet vaak voedsel met urine en uitwerpselen, waardoor je erg ziek kan worden. Ook knagen ze door je isolatie heen en bijten ze in kabels. Daardoor loop je een grotere kans op brand in huis. Als je onbedoeld last van muizen in huis hebt, is het dus belangrijk om er wat aan te doen. Met een paar stappen is je huis weer knaagdiervrij.

Sluit toegangspunten af

Muizen komen gemakkelijk door piepkleine openingen en scheuren in de muur. Controleer dus goed of je onbedoelde toegangspunten in je woning hebt. Je kunt staalwol of muizengaas gebruiken om deze openingen te dichten. Dit is de meest vriendelijke manier van muizen bestrijden. Als je immers voorkomt dat ze binnenkomen, hoef je ze ook niet te lijf te gaan.

Muizenvallen gebruiken

Het is ook mogelijk om voor muizenvallen te kiezen. De klapval is niet al te prettig voor de muis. Er zijn ook diervriendelijkere alternatieven. Zet de vallen neer op plekken waarvan je denkt dat er muizen zijn. Een goede indicatie is de plek waar je muizenkeutels vindt. Controleer de vallen regelmatig en laat het beestje diervriendelijk vrij. Je mag een muis niet laten lijden. Dat is ook helemaal niet nodig. Een muizenval is ook een goede manier om ratten te bestrijden of andere knaagdieren uit huis te werken.

Verjaag ze met natuurlijke producten

Ben je wel een dierenvriend, maar wil je echt geen muizen in huis? Gebruik dan eens natuurlijke manieren om ze het huis uit te jagen. Knaagdieren hebben vaak een hekel aan sterke geuren, zoals bijvoorbeeld de geur van kruidnagel of ui. Pak wat watjes en drenk deze in de olie. Leg stukjes ui op plaatsen neer waarvan je denkt dat er muizen zitten. Een heel efficiënte manier om allerlei knaagdieren uit huis te krijgen, is door een kat in huis te nemen. Ze kunnen zeer goed knaagdieren vangen en je hebt er nog gezelschap bij ook.

Ook interessant