Tuin

Geen boomhut meer, dus geen dwangsom

Een gezin uit Brugge moet geen dwangsom betalen omdat de boomhut in hun tuin niet volledig werd afgebroken. Dat heeft de vrederechter in Brugge beslist. In november van vorig jaar stapte de achterbuur van het gezin naar de rechter. Hij eiste de afbraak omdat de kinderen van in de boomhut inkijk hadden in zijn woning. Bovendien maakten de kinderen volgens hem ook te veel lawaai.

De vrederechter gaf de achterbuur gelijk en beval de afbraak van de boomhut voor het einde van februari. Het gezin brak de boomhut dan ook af, maar liet wel enkele verankeringspalen staan.

De achterbuur vond dat het vonnis niet correct werd uitgevoerd en liet een deurwaarder foto's nemen. Hij wilde een dwangsom van 700 euro en dreigde met een gerechtsdeurwaarder. Die zou beslag leggen op de gezinswagen.

Het gezin weigerde te betalen en de zaak kwam vandaag dus voor het vredegerecht. De rechter oordeelde dat de palen samen geen boomhut meer vormen en dat het gezin dus geen dwangsom moet betalen. De gerechtskosten zijn voor de achterbuur.

Er loopt ook nog een zaak ten gronde voor de rechtbank, maar die komt pas later voor. Voor de gezinsleden gaat het om een principekwestie. Zij vinden dat de kinderen altijd en overal vrij moeten kunnen spelen.