Geef uw fotoís een aluminium push up

23 december 2016 Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
Geef uw fotoís een aluminium push up
Fotoís inkaderen is als het opsluiten van het beeld, maar wie fotoís op aluminium print geeft het medium een hedendaagse glans en zijn eigen betekenis. Fotoís op canvas printen kan! We zitten dan volop in de discussie of fotografie dan ook iets heeft met schilderkunst, zoals dat het geval was van bij haar ontstaan in 1839. Toen spiegelde het nieuwe medium zich aan de schilderkunst. Vandaag erkennen we fotografie als een volwaardig medium met een ziel en karakter. Geprint op een aluminiumplaat etaleert het medium zich als autonoom en eigentijds.

Bovendien zijn de beelden niet meer opgesloten en dus onbegrensd. Dat is op zijn minst een interessant gegeven omdat fotoís zich niks aantrekken van hoeken of randen, ze lopen gewoon door. Kijk naar de fotobeelden van Robert Frank of die van Frank Klein waarbij het beeld zich niet ophoudt aan de rand. De wereld is tenslotte geen vierkant of rechthoek.

Steeds meer professionele fotografen en liefhebbers van fotografie stappen in dit krachtige aluminiumverhaal. Foto's komen echt heel goed tot hun recht op aluminium.

Dibond

Let wel op een aantal zaken. Kies bijvoorbeeld een eindformaat dat bij uw omgeving en fotoís past, ga na wat uw doel is. Gaat het om decoratie of om een artistieke insteek, fotoís geprint op aluminium geven u zoveel mogelijkheden. Denk ook aan de wijze van bedrukking. Wat houdt 4/0 bedrukking in? Bij een 4/0 bedrukking wordt uw product enkelzijdig full colour bedrukt. De 4 kleuren bestaan uit CMYK (Cyaan, Magenta, Yellow, Black). Met deze 4 kleuren als basis kan een groot aantal kleuren gemaakt worden.

Geborsteld aluminium

Andere specificaties die een rol spelen zijn de toegepaste materialen. Dibond is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Dit soort is 3 mm dik en bestaat uit 2 lagen aluminium met daartussen een harde kern van polyethyleen. Dibond heeft een witte matte afwerking waarop geprint wordt. En dan is er nog Dibond brushed aluminium (3 mm). Wat zijn de specificaties van dit materiaal? Dibond is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Dit materiaal is eveneens 3 mm dik waarbij de toplaag is gemaakt van geborsteld aluminium. Dit staat ook wel bekend als RVS afwerking. De achterzijde van dit materiaal is wit. Belangrijk om te weten is dat witte gedeelten in uw afbeelding transparant zijn in het eindresultaat.

Metamorfose

Uw bestelde product wordt afgeleverd op het materiaal waarop u de bestelling geplaatst heeft zonder verdere afwerking. Maar als er bij de papiersoort bijvoorbeeld 'mc' of 'dispersielak' staat wordt deze afwerking uiteraard wel toegepast. U wilt meer informatie kijk dan eens naar Flyerzone. De mogelijkheden zijn legio en uw fotoís ondergaan een heuse metamorfose.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo