Geef jouw woning een welverdiende face-lift

  BE   14 september 2016 Bron: Bouw & Wonen
Geef jouw woning een welverdiende face-lift
We spenderen heel wat tijd in de spiegel om er elke dag opperbest uit te zien. Ons uiterlijk is de eerste indruk die een ander van ons heeft. En dat geldt ook voor onze woning of ons bedrijf. Het uiterlijk van jouw woning of bedrijf reflecteert wie je bent, of je dat nu wil of niet. Je kan er maar best voor zorgen dat jouw woning en bedrijfsgebouw er fris en proper uitzien. Met een professionele gevelreiniging ziet jouw woning er terug stralend uit. Wist je dat een gevelreiniging ook goed is voor jouw portemonnee?

Investeer in jouw woning en pluk er de vruchten van

Door tijdig je gevel te reinigen, kan je het schadelijk effect van gevelvervuiling stoppen. Als je bijvoorbeeld mosaanslag op je gevel hebt, kunnen deze mossen tijdens de vochtige maanden verder uitzetten. Ze tasten jouw stenen met hun fijne wortels aan en kunnen leiden tot barsten in de voegen of zelfs in jouw gevelstenen. Hierdoor kan vocht binnen sijpelen en kan de schade nog groter worden! Het is beter om preventief een gevel te reinigen en te laten behandelen dan schade te moeten oplossen.
Ook voor bedrijven is het essentieel om de gebouwen goed te onderhouden en niet te laten verkommeren. Met een gevelreiniging kan je gemakkelijk schade aan jouw bedrijfsgebouw voorkomen.
Voor meer informatie, kan je alvast hieronder een gratis offerte vragen.

gratis offerte

Gevelreiniging op maat

Bij een gevelreiniging wordt allereerst een analyse van de gevel gemaakt. Gaat het over graffiti, luchtvervuiling, mossen, algen, assen, … Daarna wordt gekeken naar uw facade. Geef jouw woning een welverdiende face-liftBestaat de gevel uit bakstenen, beton, hout, kunststof, blauwsteen , …
Hierna kan de professionele firma beslissen welke producten en technieken ze zullen gebruiken.
 • Zandstraling: ideaal voor gevels, tuinmuren, blauwsteen,...
 • Chemische reiniging: goed voor moeilijk te bereiken plaatsen en hardnekkig vuil
 • Stoomreiniging: vooral voor het verwijderen van algen en mossen

Voordelen van gevelreiniging

Het spreekt voor zich dat een gevelreiniging jouw woning of bedrijfsgebouw terug het aanzien geeft dat het verdiend. Dit straalt over op jezelf en je buren zullen jaloers zijn op jouw prachtige gevel.
Maar een gevelreiniging heeft nog anderen voordelen:

 1. De waarde van jouw woning stijgt: bij verkoop of verhuur van jouw woning kan je bij een goed onderhouden woning een hogere prijs vragen. Je investeert dus in jouw eigen woning of bedrijfspand.
 2. Betere bescherming tegen vocht: Bij een gevelreiniging wordt ook een beschermende coating aangebracht. Deze zorgt voor een laag die het vocht en de aangroei van nieuwe algen en mossen tegenhoudt.
 3. Voorkom erger en bespaar geld: Met het onder handen nemen van jouw gevel, haal je de schadelijke stoffen en mossen van jouw gevel. Zo ben je er tijdig bij , voordat je verder last gaat krijgen van het afbrokkelen van jouw gevel.

Doe er nu wat aan, voor het weer omslaat!

Nu we nog enkele zonnige dagen voor de boog hebben, kan je best nu over gaan tot een gevelreiniging.
Wanneer het Belgische weer met zijn gure wind en snijdende regen de kop weer op steekt, zal jouw woning weer blootgesteld worden aan deze weerselementen. Het is met het slechte weer van de herfst en de winter dat de gevelschade erger wordt. Wanneer het vocht zich in de muur genesteld heeft en het begint te vriezen, kunnen bakstenen en voegen barsten met alle gevolgen van dien.

gratis offerte

Twijfel dus niet langer en vraag nu een gratis offerte aan voor een gevelreiniging. Jouw wonig en gezin zal er jou eeuwig dankbaar voor zijn. Een goede beslissing waarmee je preventief schade voorkomt en veel geld kan besparen!

Geef jouw woning een welverdiende face-lift

Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo