Binnenafwerking

GIO Aaward voor Jasno swings

GIO Aaward voor Jasno swings
Raambekledingsproducent JASNO heeft een Goed Industrieel Ontwerp (GIO) Award 2016 gewonnen voor de JASNO swings. Deze verticale lamellen zijn door JASNO ontwikkeld in samenwerking met GBO. Uniek aan de JASNO swings is dat met één ketting bediening een om en om systeem in beweging gebracht wordt. De vloeiende bewegingen van de lamellen resulteren in een harmonieus en verrassend 3D effect. De GIO jury roemde de swings vanwege dit innovatieve rotatiesysteem en de kindveilige hanger die aan de bedieningsketting hangt.

Met het oog op kind veiligheid heeft JASNO namelijk voor vouwgordijnen en verticale lamellen een speciale kindveilige hanger ontwikkeld met GBO. Deze met een octrooi bezegelde hanger snijdt de ketting door wanneer er druk op de lus komt en voorkomt hiermee verstrikking.

“Het is een eer dat onze JASNO swings een award krijgen voor het innovatieve rotatiesysteem en de kindveilige hanger,” zegt Jeroen Hermans, directeur JASNO. “We hebben zowel het rotatiesysteem als de hanger zelf ontwikkeld, vanuit de gedachte om iets nieuws en beters te brengen dan dat nu al op de markt is. De kindveilige hanger is zelfs pas net klaar en zal binnenkort standaard aan de swings gehangen worden”.

"Ook wij zijn er trots op dat een onafhankelijke jury dit keurmerk voor goed design opnieuw toekent aan ons werk. Deze award onderstreept het innovatieve karakter van JASNO en is een kroon op onze prettige en creatieve samenwerking," aldus Dennis van den Beuken, director GBO innovation makers.

Gedurende de gehele Dutch Design Week (DDW) zijn de JASNO swings mét kindveilige hanger te bewonderen op de tentoonstelling van GIO in het Klokgebouw in Eindhoven (22 t/m 30 oktober). De verticale lamellen (swings) wonnen recent ook al een internationale iF Award voor het onderscheidende design.

Ook interessant