Frisse zomerse kapstok voor al je zomerjekkers

24 juni 2015 Bron: King George
Frisse zomerse kapstok voor al je zomerjekkers
De zware, dikke winterjassen kunnen weer stevig opgeborgen worden: dunne zomerse jasjes zijn alles wat je nog nodig hebt. Met een soepele zwaai slinger je bij thuiskomst je jak op een vrolijke en luchtige kapstok om je humeur zonnig te houden. 'Pierrot' van Pauline Deltour voor Alessi doet geduldig dienst als jassenhouder deze zomer.

De jonge Franse ontwerpster Pauline Deltour maakte van de klassieke kapstok met zijn archetypische vorm een frisse en moderne uitvoering. Lichte beukenhouten poten die samenkomen in een tussenstuk van witte of grijze kunststof, afgeronde haken en simpele lijnen zijn de kenmerken van 'Pierrot', die de lente/zomercollectie van Alessi siert.

Wie Pauline Deltour nog kent van de 'A Tempo'-collectie voor Alessi in 2010, herkent de frisse, duidelijke en vindingrijke taal waarmee de ontwerpster simpele stukken interpreteert. Naast de luchtigheid en het lineaire ontwerp is 'Pierrot' verrassend stabiel. Het geheim achter die stabiliteit ligt in de opstelling van de drie poten en de zes haken die dienen als klerenhangers. Elk van die zes haken kan tot vijf kilo kleding dragen zonder dat de kapstok zijn evenwicht verliest.

Alessi kapstok

Het ontwerp van Deltour bestaat uit negen stukken die makkelijk te transporteren en monteren zijn. De drie poten en zes haken schuif je in de verbindingsstukken en klaar is 'Pierrot' om je jassen te dragen.

'Pierrot' door Pauline Deltour voor Alessi.
55 x 48 cm, h 170 cm. Beukenhout en thermoplastisch hars, in wit en donkergrijs.
199.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo