Isolatie

Fris het voorjaar in met buitengevelisolatie

Fris het voorjaar in met buitengevelisolatie
Buitengevelisolatie is enorm populair onder de Vlamingen. Wij kunnen ons voorstellen dat jij je eerst wil verdiepen in buitengevelisolatie voordat je de keuze maakt om wel of geen buitengevelisolatie toe te passen op jouw woning. Als je overweegt te investeren in buitengevelisolatie, lees je hier bruikbare en interessante informatie over buitengevelisolatie.

Wat is buitengevelisolatie?

Bij deze vorm van gevelisolatie wordt isolatiemateriaal op de buitenkant van de muren aangebracht. De isolatielaag wordt afgewerkt met een stuclaag, sierpleister of andere gevelbekleding. De buitengevel isoleren is de duurste vorm van isoleren, maar zorgt ook voor de grootste besparing. Daarbij profiteert je niet alleen van besparingen op de energiefactuur, maar ook van een gevel met een compleet nieuwe uitstraling. De waarde van je woning zal aanzienlijk stijgen, eveneens als je wooncomfort.

Welke materialen worden er gebruikt?

Er zijn verschillende factoren die de prijs voor buitengevelisolatie bepalen. Jouw situatie, wensen en het te isoleren oppervlak zijn hier een voorbeeld van. Daarnaast speelt het materiaal dat wordt gebruikt een belangrijke rol. Er zijn namelijk drie verschillende soorten materialen die worden gebruikt voor buitengevelisolatie. Zo kan buitengevelisolatie worden toegepast met steenstrips, crepi of spuitkurk. Houd je van een klassieke uitstraling? Dan kies je voor steenstrips. Zie je je woning liever strak en modern? Dan zijn crepi en spuitkurk een uitkomst. Meer over deze materialen lees je op de infopagina over buitengevelisolatie.

Wat zijn de voordelen van buitengevelisolatie

Door buitengevelisolatie kan je genieten van verschillende voordelen. Zo heb je :

  • geen last meer van vocht of schimmels
  • je minder last van geluiden van buiten
  • jouw wooncomfort verbeterd
  • minder tocht in jouw woning
  • de gevel een strakke en nieuwe uitstraling geven
  • de mogelijkheid om tot wel 760€ te besparen op je energiefactuur
  • recht op een premie van 15€ per geïsoleerde vierkante meter.

Tip:Houd er rekening mee dat premies voor energiebesparende investeringen tot 2020 worden afgebouwd en de kans dus groot is dat je minder premie bekomt als je langer wacht.

Offertes vergelijken helpt jou

Huiseigenaren die geïnteresseerd zijn in buitengevelisolatie blijven het lastig vinden om de juiste specialist te vinden voor de klus, zonder dat er gerommeld wordt met de kostprijs. Door offertes te vergelijken kunnen huiseigenaren prijsoffertes vergelijken en in contact komen met isolatie specialisten in hun omgeving. Offertes vergelijken helpt een handje bij de te maken keuzes

Ook interessant