Interieur

Fotowedstrijd: Meet Charles Eames

Charles EAMES (1907-1978) en echtgenote Ray Kaizer Eames (1912-1988) hebben het Amerika van de twintigste eeuw vorm gegeven en meer dan een dozijn internationale designklassiekers van de twintigste eeuw op hun naam gezet. Ze hebben alle grote gebeurtenissen – de economische crisis, de Tweede Wereldoorlog – meegemaakt en waren met hun werk de voorlopers van belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen.

Van de jaren ’40 tot in de jaren ’70 waren zij de drijvende krachten achter een designcultuur met een idealisme en een veelzijdigheid die hun weerga niet kenden: hun meubels, speelgoed, gebouwen, films, tentoonstellingen en boeken moesten bijdragen aan een betere samenleving – ze moesten niet alleen beter functioneren maar ook de cultuur en het intellect dienen. Charles EAMES had de gave dat hij en zijn vrouw zich een beeld van de toekomst van Amerika konden vormen, en hun klanten – overheid en industrie – beschikten over de politieke, financiële en technische middelen om dit toekomstbeeld in daden om te zetten. Voor meer info over Charles Eames zie www.eamesoffice.com.
Dit jaart viert Vitra de honderste geboorteverjaardag van Charles Eames en werkt Vitra International 50 jaar samen met Eames en het Eames Office. Vitra is voor Europa, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika de enige licentiehouder voor de Eames producten. Zie www.vitra.com

Thema
Naar aanleiding van de viering van de honderdste verjaardag van de geboorte van de ontwerper Charles EAMES (17 juni 1907 – 21 augustus 1978), schrijft VITRA België een wedstrijd uit. Deelnemen kan door het toezenden van een foto die de werkomgeving, de ontwerpen of de inspiratiebronnen van Charles EAMES illustreert. De foto moet ook niet-kenners van het werk van Charles EAMES aanspreken.

Voorwaarden
Voorwaarden tot deelname aan de fotowedstrijd “MEET Charles EAMES” samen met het inschrijvingsformulier zijn te vinden op de website van vitra www.vitra.com. De werken dienen tegen uiterlijk 30 april 2007, degelijk verpakt en vergezeld van het inschrijvingsformulier, gestuurd of afgegeven te worden aan Vitra Belgium, Woluwelaan137, 1831 Diegem met vermelding van “Fotowedstrijd”.

Jury
De jurering gebeurt op 8 mei 2007 door :
Xavier Cannone, directeur Musée de la Photographie Charleroi (www.museephoto.be)
Christophe Ruys, directeur Fotografie Museum, Antwerpen (www.fotomuseum.be)
Serge Brison, fotograaf (www.sergebrison.com)
Wim Robberechts, fotograaf (www.robberechts.tv)
De jury beoordeelt de foto’s op basis van de doelstelling van de wedstrijd. Hierbij wordt rekening gehouden met creativiteit, originaliteit en technische kwaliteit.

Prijzen
De winnaars worden bekendgemaakt op 9 mei 2007. De laureaat ontvangt een ‘La Chaise’ ontworpen door Charles Eames in 1945 (winkelwaarde 6.302 euro.). De 2e tot 5e plaats wordt beloond met een miniatuur van ‘La Chaise’ (winkelwaarde 194,81 euro.)

Ook interessant