Floorcouture opent nieuwe showroom als belevingsruimte in Wijnegem

  BE   7 juni 2021 Bron: Comtext
Floorcouture opent nieuwe showroom als belevingsruimte in Wijnegem
Met 30 jaar ervaring op de teller is het bedrijf Floorcouture in Schoten klaar om de volgende stap te zetten. Onlangs opende deze specialist in epoxy en polyurethaan gietvloeren, beton cirť en mortex een nieuwe showroom aan de Turnhoutsebaan 322 in Wijnegem. Het team van Floorcouture onder leiding van Patrick Tjoens geeft hier concreet uiting aan hun passie en vakmanschap om de klanten nog beter bij te staan in hun keuze van gietvloeren. In allerlei huiselijke opstellingen kunnen de bezoekers er zelf ervaren welke combinaties van kleuren en materialen hen het meeste aanspreken.

Floorcouture heeft heel veel kennis in huis als het op kunstharsvloeren, PU-bekleding ook voor op wanden, mortex en beton-cirť aan komt. Het familiebedrijf realiseert gietvloerprojecten van hoge kwaliteit voor zowel particuliere als professionele klanten. Zaakvoerder Patrick Tjoens heeft zijn vakkennis en ruime ervaring in de loop van de jaren doorgegeven aan zijn twee zonen. Timothy neemt de projectleiding voor zijn rekening en Jeffrey is verantwoordelijk voor het commerciŽle luik.

ďTot nu toe werkten wij uitsluitend met stalen. Maar voor de klanten is het bijzonder moeilijk om op basis hiervan te beslissen welke kleuren en materialen ze in hun woning of bedrijfspand willen gebruiken. De noodzaak aan een aparte showroom met veel meer concrete uitwerkingen van onze gietvloeren drong zich al een tijdje op. Aan de Turnhoutsebaan in Wijnegem-centrum vonden we hiervoor de perfecte ruimteĒ, vertelt Jeffrey Tjoens enthousiast.

Huiselijke inrichting

De nieuwe showroom met 130 m≤ vloeroppervlakte is vooral huiselijk ingericht met aparte opstellingen van badkamer, keuken, zithoek enz. In deze belevingsruimte kunnen de bezoekers zelf ervaren hoe bepaalde combinaties van materialen en kleuren in elk van die settings tot hun recht komen. Door deze mogelijke toepassingen zelf te zien, wordt het voor de klant ook gemakkelijker om te kiezen welke gietvloer het uiteindelijk wordt in zijn eigen woning of gebouw.

ďWe vervangen de stalen door onze nieuwe showroom voor gietvloeren. Hiermee zijn we trouwens de enige in de Antwerpse regio. In onze showroom laten we bovendien alle materialen zien. Hiervan durf ik zelfs zeggen dat we uniek zijn in BelgiŽ. We maken ook de combinatie met schilderwerken door in de showroom een hoek voor te behouden voor zusterbedrijf MVS Decor als vaste partner. Drijvende kracht Martin Van Steen laat hier enkele schildertechnieken zienĒ, aldus nog Jeffrey Tjoens.

Floorcouture opent nieuwe showroom als belevingsruimte in Wijnegem
De kantoren en magazijnen van Floorcouture blijven gevestigd aan de Metropoolstraat 1 in Schoten. Het familiebedrijf beschikt ook over een team van 30 eigen plaatsers wat een sterke troef is. Ze zijn actief in heel BelgiŽ en sporadisch ook in het buitenland, maar toch ligt de focus in de eerste plaats op de Antwerpse regio. De gietvloeren van Floorcouture komen vooral terecht in nieuwbouw met een strakke moderne stijl en in renovatieprojecten waarbij het gebouw volledig gestript werd.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo