Vastgoed

Flexibele werkplek BeROOM van Bulvano

BeROOM is een volledig losstaande ruimte in een kantoorlandschap en heeft eigen verlichting, ventilatiesysteem, branddetectie enz. in haar structuur voorzien. De flexibele structuur bestaat uit geëxtrudeerde aluminiumprofielen met modulaire opbouw. De stoffen en fotoprints die de panelen bekleden zijn gemakkelijk uitwisselbaar en daarom uiterst geschikt voor marketing- en “branding” acties. Het concept werd door Bulvano in samenwerking met Enthoven Associates Design Consultants en Exquis Design ontwikkeld.

De kantooromgeving van vandaag de dag toont ons verschillende types werkplekken zoals losse bureau’s, benches, lounge- en concentratiewerkplekken. Zij hebben allemaal eìeìn groot nadeel gemeenschappelijk : ze bieden geen sluitende oplossing naar akoestiek toe. Medewerkers genieten enerzijds van de nieuwe manier van werken, anderzijds klagen ze vaak over een gebrek aan concentratie.

Door een paar akoestische panelen in een open landschapskantoor te plaatsen, lost men dit probleem niet op. Een gesloten vergaderruimte is dan weer een dure oplossing; zeker indien ze frequent door slechts 2 tot 4 personen bezet wordt. Bovendien bevinden deze vergaderruimtes zich op een vaste plaats in de kantoorruimte en dienen de technieken zoals verlichting, HVAC etc. aangepast te worden. Veelal worden er “ gyproc” wanden of systeemwanden opgetrokken : niet meteen de meest aantrekkelijke optie en zeker niet de meest flexibele!
Bulvano biedt nu de ultieme oplossing en combineert de voordelen van een concentratiewerkplek, loungewerkplek en vergaderruimte in eìeìn concept : BeROOM.

Lees verder op Architectura.be