Algemeen

Fiscaal voordelige overuren in Arbeidsdeal 2.0

Fiscaal voordelige overuren in Arbeidsdeal 2.0
Bouwunie leest een aantal interessante punten in de Arbeidsdeal 2.0. die CD&V lanceert. Onder meer de lastenverlaging op arbeid noemt Bouwunie “zonder meer een goede zaak”. Maar, zo waarschuwt Bouwunie-topman Jean-Pierre Waeytens, “De maatregel mag uiteraard niet op de kap van zelfstandigen en bedrijven komen. Het is niet de bedoeling dat zij die verlaging financieren, want dat brengt geen zoden aan de dijk”. De bouworganisatie toont zich vooral enthousiast over het voorstel om meer overuren fiscaal gunstig te maken.

Vandaag krijgt al een deel van de overuren in de bouw een fiscaal gunstig regime. Met het voorstel dat nu op tafel ligt, hoopt Bouwunie dat ze even voordelig worden als de flexi-joburen. Werkgevers én vakbonden uit de bouwsector bereikten trouwens al ruim twee jaar geleden een akkoord om het aantal fiscaal voordelige overuren op te trekken. “Een akkoord waar de minister van Financiën, toch ook van de partij CD&V, tot op vandaag geen uitvoering aan gaf”, merkt Waeytens fijntjes op.

Flexi-jobs zijn in de bouwsector moeilijk toepasbaar. In die zin zijn fiscaal gunstige overuren een perfect alternatief om meer werk gedaan te krijgen in de bouw op een voor zowel de werkgever als werknemer voordelige manier.

Ook interessant


Build for Life