Algemeen

Financiën kiest voor telefoneren via het internet

De federale overheidsdienst Financiën schakelt de komende jaren over op een volledig nieuw telefoonsysteem. Dat zal gaan via het internet, schrijft De Tijd. De overschakeling is een primeur voor ons land.

Telefoneren kan momenteel ook via het internet in plaats van via de gewone telefoonkabel. Maar het nieuwe systeem wordt nog niet veel gebruikt. Met de introductie van het nieuwe systeem neemt België het voortouw: het wordt het grootste project in ons land en een van de grootste in de wereld.

De 28.000 telefoons van het ministerie van Financiën schakelen over op de nieuwe technologie. Voor het nieuwe systeem is maar één netwerk nodig, in plaats van twee, wat het onderhoud en de bekabeling van nieuwe gebouwen veel efficiënter en goedkoper maakt. Financiën wil op die manier zijn dienstverlening aan de belastingplichtigen verbeteren.

De overschakeling zal verschillende jaren in beslag nemen. De eerste 4.000 internettelefoons komen er eind dit jaar, als het hoofdkantoor van het ministerie van Financiën in Brussel verhuist. Later schakelen de 500 andere vestigingen over.

In september betrekt de federale overheidsdienst Financiën het nieuwe North Galaxy-gebouw aan het Noordstation in Brussel.
Build for Life