Nieuwbouw

Feyenoord moet kiezen tussen nieuwbouw en renovatie

VolkerWessels heeft een plan voor een nieuw voetbalstadion voor Feyenoord, op de sportvelden direct naast het bestaande stadion. Tegelijk komt de combinatie BAM/Siemens/Eneco met een renovatieplan. Zowel het nieuwe als gerenoveerde stadion hebben een capaciteit van circa 65.000 toeschouwers en vergen een investering van ongeveer € 300 mln. Dat melden NOS en RTV Rijnmond.

Tijdens de renovatie, die vier jaar gaat duren, kan Feyenoord gewoon blijven voetballen in De Kuip. De capaciteit is dan verlaagd tot 40.000 zitplaatsen.
In het nieuwbouwplan van VolkerWessels blijft het oude stadion behouden voor andere sporten, maar de financiering daarvan is nog niet rond en ook niet opgenomen in de plannen.

De bouwbedrijven zijn hun plannen nu aan het doorrekenen. In september moeten de besturen van Feyenoord en het stadion de knoop doorhakken. De gekozen variant wordt dan voorgelegd aan het stadsbestuur.

Eerdere plannen voor een nieuw stadion aan de Maas sneuvelden vanwege de hoge kosten. De gemeente werd geacht een achtergestelde lening van € 150 mln te verschaffen, maar daar was de gemeenteraad op tegen. Nu is er volgens de NOS en RTV Rijnmond sprake van dat de gemeente garant staat of aandelen krijgt in het nieuwe stadion.

Ook interessant