Nieuwbouw

Minimaal 68.000 plaatsen voor Nieuwe Kuip

Het nieuwe stadion van de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord moet plaats bieden aan minimaal 68.000 en maximaal 86.000 toeschouwers. De voetbaltempel gaat tussen de 450 miljoen en 500 miljoen euro kosten. Dat is de uitkomst van een uitgebreid onderzoek naar de exploitatie van het nieuwe stadion, zo maakte Jan van Merwijk maandag bekend. Hij is directeur Stadion Feijenoord NV.

In eerdere plannen was nog sprake van een nieuwe Kuip met minimaal 80.000 zitplaatsen en een kostenplaatje van ongeveer 600 miljoen euro. "Uit het onderzoek blijkt dat 80.000 stoeltjes toch een maatje te groot is. Niet alleen bij wedstrijden van Feyenoord. Er zijn bovendien nog maar weinig artiesten die een volle bak kunnen doen. Je wilt niet je eigen leegstand organiseren'', aldus Van Merwijk.

De directeur stelde dat met een kleiner stadion de 'unieke' sfeer van de oude Kuip behouden blijft en dat 68.000 plaatsen ook geschikter zijn voor concerten of evenementen. Het nieuwe stadion krijgt een schuifdak en een uitschuifbaar veld.

Lees verder op Architectenweb.nl