Interieur

Favoriete film als inspiratie voor je interieur

Een nieuwe manier om ideeën op te doen voor een origineel interieur is het bekijken van films. Bij het maken van een film worden tot in de kleinste details de meubels, gordijnen, accessoires en groendecoraties op elkaar afgestemd. Kijk naar het indrukwekkende leven van The Last Emperor en waan je thuis in Chinese sferen. Laat je meeslepen in het romantische drama van Dokter Zhivago en tover je slaapkamer om in een Tsaar waardige, romantische plek. Of ga voor een echt bling-bling interieur en kijk naar Eddy Murphy in Coming to America!

The Last Emperor

Wijnrood is één van de trendkleuren voor het interieur deze winter en speelt een hoofdrol in de filmsets van The Last Emporer. De mysterieuze sfeer in het paleis en het leven van de Chinese Keizer is een prachtig uitgangspunt voor een hippe restyling van je interieur. Door meerdere roodtinten te combineren met fuchsia en zacht roze accenten krijgt de kamer een oosterse sfeer. De lage zitmeubelen en leefkussens zijn rijk gestoffeerd en de tafels strak vormgegeven in donkere houtsoorten zoals wengé of donkergebeitst eiken. Met Chinese accessoires zoals grote porseleinen vazen met het traditionele bloesemtak motief, het kamerscherm als ruimteverdeler, lantaarns, theeserviezen en antieke dienbladen uitgesneden in hout breng je de eeuwenoude cultuur tot leven.

STYLINGTIP

Verzamel een paar Chinese lampionnen en lantaarns en hang ze op verschillende hoogten in een hoek van de zitkamer of boven de eettafel. Met rode stoffen die als plaid of tafelkleed worden gebruikt zet je snel de toon voor een Chinese sfeer in huis.

Dokter Zhivago

Creëer een Russisch interieur met prachtige draperieën, rijke stoffen, bont, leer en de meest verfijnde weefsels voor het bedtextiel, kleden, plaids en sierkussens. De filmklassieker Dokter Zhivago is al decennia lang een bron van inspiratie voor menig ontwerper. De klassieke basis maakt het interieur tijdloos en de kleur zwart geeft kracht en maakt de sfeer stoer. Verschillende patronen worden met elkaar gecombineerd zoals het pied-de-poule dessin in het behang met een damast patroon in de gordijnen.

STYLINGTIP

De kleur zwart is sfeervol in huis maar komt het mooist tot zijn recht in combinatie met andere donkere kleuren zoals bruin, donkergrijs, donkerblauw. Let erop voldoende zachte materialen toe te passen zoals (nep)bonten dekens en kussen, wollen plaids en mooie geweven stoffen van zijde of linnen voor de gordijnen.




Coming to America

Je raakt niet uitgekeken op de decadente leefwijze van Eddy Murphy als Afrikaanse prins in de film Coming to America. De bling bling cultuur uit deze Amerikaanse filmhit is deze winter op mode- en interieurgebied heel actueel. De kleur wit is terug in het interieur en wordt het beste toegepast in een kamer met veel daglicht, zodat de glanzende oppervlakten van de betonnen vloer, de glimmende dressoirkast en de gouden en zilveren accessoires mooi worden uitgelicht. Kunststof kuipstoelen op buisframes of draaipoot en glossy accessoires zoals gouden asbakken en beelden, mondgeblazen vazen en langharige sierkussens maken de glamour sfeer compleet.

STYLINGTIP

Bij een geheel witte kamer creëer je sfeer door behang te kiezen met grote patronen in verschillende ton-sur-ton wittinten. Combineer glad en glanzend met mat en structuur. Voor de nodige glamour en glitter zoek naar accessoires en verlichting in zilver, goud en kristal.