Verwarming & Sanitair

Facq opent een XXL uithangbord in Brugge

Facq opent een XXL uithangbord in Brugge
Minder dan een jaar geleden kondigde FACQ, de Belgische badkamer- en verwarmingsspecialist, de overname aan van het bedrijf Claeys-Verhelst, sinds jaar en dag een referentie in de sector in West-Vlaanderen. Deze overname kadert in de ambitie van FACQ om zijn aanwezigheid op de Vlaamse markt te versterken en te verankeren, en om zo dichter bij haar klanten te staan. Na de opening van de nieuwe showroom in Roeselare enkele maanden geleden, heeft het bedrijf een nieuw gebouw van 5.000 m² opgetrokken in Brugge waar het personeel van Claeys-Verhelst reeds zijn intrek in heeft genomen. Dit gebouw is opgedeeld in twee delen, één voor de particulieren, en één voor de professionelen.

"De vestiging in Brugge is bijzonder goed geslaagd en waarschijnlijk een van de mooiste uithangborden van de groep" aldus Françoise Dumont, Marketing Manager bij FACQ. Het gebouw baadt in het natuurlijke licht dankzij de grote ramen. De klanten kunnen er tal van badkamers ontdekken, alsook oplossingen leren kennen om water en energie te besparen in hun woning.

Waarom Bruges ?

Door de overname van de firma Claeys-Verhelst, een jaar geleden, bevestigde FACQ zijn engagement om zijn aanwezigheid in West-Vlaanderen te versterken.

Brugge, als zijnde een belangrijke stad en tevens hoofdstad van de provincie, bleek de logische keuze voor een nieuwe vestiging.

De historische stad combineert authenticiteit met moderniteit door zijn centrale ligging en perfecte bereikbaarheid. De nieuwe locatie is hierdoor zeer toegankelijk voor de klanten.

Het concept FACQ in Brugge bestaat uit verschillende zones. Na het onthaal komt men in een exporuimte waarin een reeks badkamers worden voorgesteld volgens de vier stijlen van FACQ: cottage, metropolitan, trendy en classic. Verder worden de verschillende badkamerelementen per assortiment voorgesteld, zodat de bezoeker gemakkelijk de vergelijking kan maken tussen de verschillende kranen, douches, wastafels, badkuipen, … of om eenvoudig en in een oogopslag te vinden wat men zocht.

De didactische zones stellen de bezoekers in staat om bepaalde praktische aspecten met betrekking tot het badkamerontwerp beter te begrijpen. De showroom bevat verder ook een "mini badkamer" of "budgetvriendelijke badkamer" zone, een "keuken" zone en natuurlijk ook een zone gewijd aan verwarmingsoplossingen en aan hernieuwbare energieën: “Het Groene Huis”. De bezoekers kunnen hier terecht met al hun vragen omtrent verwarmingstechnieken en hernieuwbare energie. Condensatieketels, warmtepompen, regenwaterrecuperatie, ventilatie… alles wordt er in detail uitgelegd.

Wat kan de lokale bevolking verwachten?

Het concept van FACQ is gebaseerd op het economisch en rationeel gebruik van water en energie. Het bedrijf is gespecialiseerd op het gebied van sanitair en verwarming. Als zodanig biedt het alle bestaande ecologische en economische oplossingen aan, aan de inwoners en aan professionelen van sanitair en verwarming uit de regio. Het doel van het bedrijf is de lokale inwoners van Brugge te informeren over deze energiebesparingen die ze bij hun thuis kunnen doorvoeren. Om hen te motiveren deze stap te zetten, heeft de vestiging verschillende thematische en educatieve ruimtes voorzien.