Algemeen

FAC lanceert gegarandeerd kwaliteitskeurmerk

FAC, de Federatie van Aluminium Constructeurs, is de eerste Belgische organisatie die zijn klanten in de aluminiumsector een kwaliteitswaarborg geeft. 4 bedrijven - Durv, FMP+, Hegge en Meutabel - ontvingen op 15 januari als allereersten het FAC-keurmerk op Polyclose, de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek in Gent.

De aandacht van de Federatie van Aluminium Constructeurs gaat in het bijzonder naar het professionaliseren van de sector. Kwaliteit en vertrouwen is het uitgangspunt. “De vraag is momenteel niet, wie biedt er kwaliteit maar wel wie biedt er gegarandeerde kwaliteit”, stelt Ilse Claeys, directeur FAC.

Vakkennis is essentieel. FAC opteert dan ook voor het doorgeven en permanent updaten van kennis via middelen die passen in de actuele behoeften van de bedrijven. Recht op het doel af, zonder omwegen. Kortom het gaat o.m. over opleidingen, over bedrijfsbezoeken om ter plaatse realisaties te zien en de uitleg te krijgen, praktisch gerichte publicaties door de techniciteit van de thema’s zoals onderhoud en garanties en uiteraard ook networking events.

Wie duidelijk gaat voor kwaliteit in de aluminiumsector kent het Kwaliteitshandboek met kwaliteitseisen en –adviezen, een FAC-publicatie. Dit boek is geschreven door experts in elk deelgebied zoals glasproducenten, profielleveranciers, certificatie-instellingen, aluminium constructeurs en kenniscentra. Het richt zich tot de verschillende actoren in de bouwsector zoals architecten, aannemers, bouwheren, toeleveranciers, openbare instellingen, die dagelijks geconfronteerd worden met kwaliteitsaspecten. Het Kwaliteitshandboek is een dynamisch boek dat permanent wordt aangepast aan de eisen van de markt. Het is de basis van het FAC-keurmerk.

4 bedrijven stelden zich kandidaat om als eersten te voldoen aan de eisen het FAC-keurmerk: Durv, FMP+, Hegge en Meutabel. Na onderzoek door de onafhankelijke keuringsinstanties SKG en BCCA in de fabriek en op werven, werd het FAC-keurmerk toegekend aan deze aluminium verwerkende bedrijven. Zij kregen op Polyclose het FAC-Keurmerk uit handen van de voorzitter, dhr. Etienne Clinquart. Hij zei “Ik ben bijzonder verheugd de eerste FAC-keurmerken te mogen uitreiken. Het is een mijlpaal in de ontwikkeling van de FAC. Ik ben dan ook overtuigd van dit voordeel voor de FAC-leden die zich voortaan zullen onderscheiden van andere aluminium constructeurs”.

In de loop van 2016 zullen alle FAC-leden zich onderwerpen aan dit onderzoek om gecertificeerd te worden. Elk jaar zal elk bedrijf opnieuw bezocht worden om de naleving van de certificatie-eisen te controleren. Een keurmerk verdient zich dus elk jaar opnieuw. Het is het werk van elk bedrijf én al zijn medewerkers.

De concurrentie op de Belgische en internationale bouwmarkt is bijzonder hard. Gegarandeerde kwaliteit wordt reeds gevraagd in de orders van bouwbedrijven en projectontwikkelaars. Bouwheren, architecten, studie¬bureaus en aannemers kunnen in alle vertrouwen met de FAC-constructeurs werken. Het FAC-keurmerk maakt het verschil tussen kwaliteit en gegarandeerde kwaliteit.

Ook interessant


Build for Life