Meubelen

Exclusieve uitgave van de Eames schommelstoel

Vitra brengt een speciale wintereditie met beperkte oplage op de markt van de populaire schommelstoel RAR van Charles en Ray Eames. De hoogwaardige, grijze zitschaal wordt gecombineerd met een slede-onderstel van donker gebeitste esdoorn: een heel bijzonder cadeau.
De designers Charles en Ray Eames stelden hun Plastic Armchair voor het eerst voor in 1948 in het kader van de wedstrijd 'Low Cost Furniture Design' van het Museum of Modern Art in New York. De stoelencollectie die daaruit ontstaan is, behoort vandaag tot de meubelklassiekers van de 20ste eeuw. De stoelen met hun organisch gevormde zitschaal van gekleurde kunststof (vroeger glasvezelversterkt polyester en nu polypropyleen) kunnen worden gecombineerd met verschillende onderstellen.

Vitra brengt nu de 'RAR Winter Special' (RAR staat voor Rocking Armchair Rod Base) op de markt, een tijdelijk verkrijgbare versie van de populaire schommelstoel. Deze klassieker krijgt zo een compleet nieuwe uitstraling: de schaal in een donkergrijze aardetint rust op een zwart onderstel en een slede van donker gebeitste esdoorn. Deze eersteklas combinatie geeft de stoel een discrete, exclusieve en eigentijdse uitstraling – als alleenstaande stoel thuis, met meerdere exemplaren in een lobby, of in een hotelkamer. De versie 'RAR Winter Special' is verkrijgbaar voor 506,99 euro van november 2012 tot einde maart 2013.