Algemeen

Evenementen tijdens Batibouw 2012

Evenementen tijdens Batibouw 2012
De vele evenementen, seminaries en persconferenties die tijdens Batibouw worden georganiseerd zorgen traditiegetrouw voor de nodige animo en interactiviteit, en dat zal dit jaar niet anders zijn.

Op donderdag 1 maart wordt een seminarie verzorgd door Europees Commissaris voor Klimaat Connie Hedegaard. Zij zal onder meer toelichting geven bij Europa’s 20-20-20 beleidsvisie. Energie-efficiëntie en duurzaamheid blijven de komende jaren immers sleutelwoorden voor de bouwsector.

Het BouwForum van de Confederatie Bouw focust op het belang van innovatie en technologische ontwikkeling voor de bouw. Het Forum vindt eveneens plaats op 1 maart 2012 in Auditorium 2000.

In samenwerking met Batibouw organiseert Bouwunie voor de zesde keer de Bouwschoolaward. Deze award gaat naar de school die de meeste inspanningen levert om het imago van de bouwsector en de bouwopleidingen in een positief daglicht te plaatsen. De uitreiking van de award vindt plaats op woensdag 7 maart 2012 in Auditorium 500.

De beurs is ook het decor van een aantal prestigieuze prijsuitreikingen zoals de Communication Awards (donderdag 1 maart), de ECO Award (vrijdag 2 maart) en de Belgian Building Awards (woensdag 7 maart). Deze laatste zijn onderverdeeld in de Architectuur Awards, de Innovation Award, de Design Award, de Keien van Bouwkroniek en de International Award.

Build-IT, het enige platform voor informatica- en ICT-diensten die zich op de bouwsector richten, ontwikkelde in de loop van de vier vorige edities een sterke eigen identiteit. Het is een echte beurs-in-een-beurs, die een specifieke maar tegelijkertijd ook steeds uitgebreidere doelgroep aanspreekt. Op 1 en 2 maart 2012 kan de professionele bezoeker die een BATIBOUW-ticket heeft Build-IT gratis bezoeken.

Voor een volledig overzicht van deze en de vele andere evenementen die op Batibouw worden georganiseerd, raadpleeg de evenementenkalender op www.batibouw.com. Deze kalender wordt geregeld geüpdatet.
Build for Life