Terras en oprit

Eurodal wint FEBE Award voor Landschapspark Rock Werchter

Eurodal wint FEBE Award voor Landschapspark Rock Werchter
Afgelopen donderdag, 29 november 2018, werden de FEBE awards uitgereikt. Binnen de categorie ‘Precast in Landscape’ gaat de aandacht vooral uit naar projecten waarbij er voor de inrichting van openbare ruimtes grotendeels met prefab betonelementen is gewerkt. Het esthetische en functionele aspect wordt binnen deze categorie het meest gewaardeerd. Eurodal mocht de prijs binnen deze categorie in ontvangst nemen voor het Landschapspark Rock Werchter.

Het winnende project bestaat erin dat de bestaande festivalterreinen van Rock Werchter gemoderniseerd en ingericht zijn als een aantrekkelijk landschapspark, dat buiten de festivalperiode het hele jaar door gratis toegankelijk is voor het publiek. De dreven in het park vormen tijdens het jaar een netwerk van wandel- en fietspaden en tijdens het festival vormen ze het raamwerk voor de inplanting van de kraampjes en functioneren ze als dienstweg.

Eurodal wint FEBE Award voor Landschapspark Rock Werchter
Voor de verharding van de dreven in het park heeft Eurodal een unieke betontegel geproduceerd. De oppervlakte-afwerking van de betontegel bestaat uit drie verschillende texturen waardoor er op de wandelpaden een soort van 3-D effect gecreëerd wordt.

De jury acht het landschapspark Rock Werchter dan ook als een voorbeeld van hoe de toepassing van prefab beton een meerwaarde geeft aan het landschap. Het geeft weer hoe er op een esthetische manier kan worden omgegaan met beton en het benadrukt de multifunctionele inzet ervan. Ook het duurzame aspect van de betonnen vloertegel is onder de aandacht gekomen. De weg is zeer makkelijk opbreekbaar en de putdeksels zijn mooi ingewerkt en toch makkelijk te openen zonder in te boeten op toegankelijkheid.

Esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid gaan hand in hand met eurodals.

Ook interessant