Nieuwbouw

Accent Business Park wint Concrete Award 2012

Accent Business Park wint Concrete Award 2012
kantoorgebouw B7
Het kantoorgebouw B7 op het Accent Business Park in Roeselare wint de ‘2012 Concrete Award’. Deze award werd voor de eerste keer uitgereikt door de Federatie van de Betonindustrie, FEBE.
Het opvallende kantoorgebouw langs de E403 won de award omwille van de grote overkragingen dankzij de prefab betonnen balken van Structo en de architectonische gevel van Decomo. Het gebouw werd ontworpen door BURO II & ARCHI+I en heeft een apart uitzicht door het gebruik van (erg zichtbaar) beton.

Voor de bouwheer Accent Offices is dit project op alle gebied een succes geweest. Joris Claeys, managing partner Accent Business Park: “Er waren verschillende uitdagingen bij het uittekenen van dit concept. Als projectontwikkelaar wil je uiteraard alle beschikbare ruimte benutten. Tegelijk moest het gebouw opgericht worden tussen twee bestaande gebouwen in. We moesten dus oppassen niet te veel licht en zichtbaarheid weg te nemen van de aanpalende gebouwen. Daarnaast was er de uitdaging om een opvallend architecturaal gebouw te plaatsen dat toch mooi aansloot bij de bestaande infrastructuur op het Accent Business Park. Het ontwerp van BURO II is daar wonderwel in geslaagd”. En ondanks de unieke architectuur zit het gebouw heel functioneel in elkaar. “Elk niveau is onderverdeeld in 4 kantoormodules die naar wens kunnen samengevoegd worden tot drie, twee of één gro(o)t(ere) kanto(o)r(en). Het gebouw is vandaag volledig uitverkocht en voor 95 % bezet. Dit alles werd tenslotte gerealiseerd binnen een duurzaam en energiezuinig bouwconcept, wat leidde tot een uitzonderlijk E-peil van nauwelijks 70”, aldus Joris Claeys.Na het succes van het project B7 is men op het Accent Business Park te Roeselare niet op de lauweren gaan rusten. In maart 2012 werd aangevangen met de bouw van een nieuw complex dat onderdak zal bieden aan enerzijds een viersterren Mercure Business Hotel en anderzijds opnieuw 4.200 m² kantoorruimte. Het project, dat klaar moet zijn einde 2014, lijkt alvast opnieuw een succes te worden. Alle kantoorruimte is op zes maand tijd uitverkocht!