Bedrijfsnieuws

Euregionaal netwerkevent op de Maas

Minstens 100 ondernemende mensen uit de Euregio verzamelen om te netwerken op grensrivier de Maas, dat is de uitdaging voor netwerkassociatie Open Coffee Maastricht. Daarom organiseren ze op vrijdagochtend 18 maart een grensoverschrijdend netwerktreffen. In de onderscheidende setting van een boot op de Maas is er ruimte om in een ongedwongen sfeer in gesprek te gaan met een ondernemend publiek, gekoppeld te worden aan de juiste zakenpartner en/of geïnspireerd te worden door diverse inhoudelijke sprekers. Om plaats te bieden aan dit event richt Rederij Stiphout in Maastricht voor één ochtend een schip helemaal anders in. Stoelen en tafels zoals gekend voor het toeristenseizoen, worden even geruimd om één doorlopende ruimte te creëren waar deelnemers hun hands on mentaliteit in de verf zetten en de dynamische identiteit van de regio versterken.

Grensoverschrijdend netwerken

“De ‘Crossborder River Cruise’- zo heet het netwerkevent van 18 maart voluit - staat helemaal in het teken van grensoverschrijdend werken,” vertelt Math Fooij, de host van Open Coffee Maastricht. “Met deze bijeenkomst trekken we volop de kaart van verbinder en kantelaar door een podium te bieden voor vraag en aanbod in deze economisch strategische regio. Het netwerktreffen is immers een interessante manier om je verder te helpen op weg naar nieuwe contacten of liever nog: contracten. In de vorm van een opdracht, een baan, een stageplek of een businessgerichte opleiding. Zeg maar gerust een ‘matchmaking meet & greet’.”

De Euregionale bijeenkomst kan op heel wat bijval rekenen van de overheid en zakenwereld. “Een innovatieve vorm van netwerken,” zegt Provincie Limburg in België. Daarom onderschrijven zij het initiatief net als het Nederlandse bestuur van Provincie Limburg en de gemeente Maastricht.

Presentaties door gastsprekers

De Maas, de grensrivier tussen de twee Limburgen, is bij uitstek geschikt om het centrale thema 'grensoverschrijdend werken' te visualiseren. Gastspreker Armand Vliegen, schrijver van het boek GO - Grenzeloos ondernemen, is zelf ondernemer en vurig pleitbezorger van het thema. In een inleidende uiteenzetting neemt hij de aanwezigen mee op verkenning over de provincie- en landsgrenzen heen.

Ook Bert Kersten, voormalig gedeputeerde van de provincie Limburg (NL) en huidig voorzitter van de Maastrichtse Voetbal Vereniging (MVV), kent de ins en outs wat betreft Euregionale connecties. Hij zal in dit verband onder meer ingaan op de grensoverschrijdende samenwerking tussen voetbalclubs MVV en KRC Genk.

De boot in voor opdrachten

Naast de presentaties van gastprekers is er natuurlijk volop gelegenheid om vrijblijvend en ongedwongen in contact te komen met de aanwezige deelnemers. Letterlijk een uur lang grensoverschrijdend netwerken als het schip het anker licht om te varen op de Maas. “De Crossborder River Cruise is een uitstekende gelegenheid om gesprekken te voeren met mensen van bedrijven waarin jij geïnteresseerd bent,” aldus Math Fooij. Onder de deelnemers zijn immers heel wat ondernemingen, onderwijsinstellingen en andere toonaangevende organisaties uit de regio. De lijst van aanwezigen is te raadplegen via de site van Open Coffee Maastricht. Zo kun je de ‘cruise’ vooraf al goed plannen.”

Praktische informatie

Datum : 18 maart 2016
Locatie : Rederij Stiphout, Maaspromenade 58, 6211 HS Maastricht (NL)
Toegang : Vanaf 08:00 uur
Programma : 08:45 uur tot 10:00 uur
Rondvaart : 10:00 uur tot 11:00 uur

De prijs voor dit event is €15,00. Dit is inclusief koffie/thee, broodjes en een één uur durende rondvaart op de Maas.

Inschrijven: www.ocmaastricht.nl/crossborder-river-cruise

Ook interessant


Build for Life