Essent.be levert stroom aan grootste werf van Europa

  BE   9 juli 2019 Bron: finn
Essent.be levert stroom aan grootste werf van Europa
Essent.be zal de komende vijf jaar stroom voorzien aan de Oosterweelwerken op Linkeroever. Het voorziene verbruik loopt op tot 10,9 GWh, wat gelijk staat aan het gemiddelde verbruik van 3.051 gezinnen. Die energie zal onder meer gebruikt worden voor de verlichting en de aandrijving van waterzuiveringsinstallaties, verschillende werfmachines en veiligheidsvoorzieningen. “Een consortium van aannemers dat de Oosterweelwerken op Linkeroever uitvoert, heeft beslist in zee te gaan met essent.be. Dat essent.be energie mag voorzien aan het eerste deelproject van de grootste werf van Europa, met veel externe factoren die het energieverbruik beïnvloeden, toont onze strategie om op maat van de klant te werken”, stelt Colin Philips, Head of Marketing & Sales van essent.be.

Grootste werf van Europa gebruikt evenveel energie als 3.051 gezinnen

De werken aan de Oosterweelverbinding zijn in een nieuwe fase beland en worden op Linkeroever nu echt zichtbaar. De energievoorziening van deze werken op de Linkeroever wordt toevertrouwd aan de Antwerpse energieleverancier essent.be. Essent.be zal gedurende vijf jaar energie leveren aan de Oosterweelwerken op Linkeroever, de deel uitmaken van de grootste werf van Europa. In totaal gaat het op jaarbasis om een verbruik van ongeveer 10,9 GWh.

“Dat komt ongeveer overeen met het jaarverbruik van zo’n 3.051 gezinnen”, verduidelijkt Colin Philips, Head of Marketing & Sales van essent.be. “Heel wat factoren hebben invloed op het energieverbruik van een werf: oppervlakte, aantal medewerkers, verbruiksgewoonten, maar ook weersomstandigheden. Met al deze parameters hebben onze experten rekening gehouden bij het bepalen van de meest gepaste energieformule. Dat essent.be energie mag voorzien aan de grootste werf van Europa toont aan dat we veel expertise in huis hebben en op maat van de klant werken.”

Betere bereikbaarheid, minder files, levenskwaliteit

Het Oosterweelproject zet in op drie hoofdpunten: mobiliteit, verkeersveiligheid en leefbaarheid. Met dit project stapt essent.be mee in een verhaal dat de levenskwaliteit van iedereen die in en rond Antwerpen woont of werkt, zal verbeteren.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo