Keukens

Ergonomie à la carte

Je in allerlei bochten wringen door gebrek aan opbergruimte of een slechte keukenplanning. Het irriteert gemiddeld zeven keukengebruikers op tien, zo blijkt uit onderzoek. ALNO maakt komaf met alle gemor tussen potten en pannen en introduceert een hele reeks vernieuwende keukenideeën op maat. Een voorsmaakje van ALNO’s ergonomie à la carte.

Functioneel keukendesign is één, gebruiksgemak en ergonomie twee. Met oog voor comfort ontwikkelt ALNO regelmatig vernieuwende concepten die ook op lange termijn – als we een dagje ouder worden – een maximum aan flexibiliteit garanderen. Spreekt voor zich dat de jarenlange expertise en knowhow van de keukenproducent hierbij goed van pas komt. Een greep uit enkele ingenieuze ideeën.

Zo kan een liftmechanisme voor de muurkasten in de keuken je comfort aanzienlijk verhogen. Een elektronisch mechanisme stuurt de kasten naar beneden, zodat je er beter aan kan – ideaal bijvoorbeeld in combinatie met een ingebouwde vaatwasser. Ook handig is een mechanisme dat het interieurcompartiment van de keukenkast kan doen zakken, waarbij de inhoud op zijn plaats blijft door een inox rail. Ideaal dus om ingrediënten of zelfs medicijnen op te bergen.



Andere innovaties zijn een uittrekbare ‘carrousel’ in een hoekkast om snel aan pannen en potten te kunnen, een uitklapbaar zitje om even uit te rusten, een vanboven in de kast ingebouwde spiegel om in één blik een overzicht van de kastinhoud te krijgen of een extra tafelblad onder de koelkast om makkelijk de ingrediënten in de koelkast te tasten.

Nog meer ideeën? ALNO ontwierp ook een koelvitrine met de ideale temperatuur – 8 tot 10°C – om vers fruit te bewaren. Meteen ook een zichtbare stimulans om elke dag je portie fruit te eten. Een in het werkblad geïntegreerde module maakt verder van koken kinderspel. Alles is voorhanden voor een vlotte voorbereiding: snijplank met messenhouder, aluminium schaaltjes om gesneden groeten in te leggen, bestekhouder... Een richtbare lichtslang maakt het nog makkelijker, net zoals een voetopstapje dat je vlot in en uit kan schuiven. Tot slot is er een in de hoogte verstelbaar plankje dat je zowel als werkblad als tafeltje kan gebruiken.