Architectuur

Enorme uitbreiding Experimentarium Kopenhagen

Het Experimentarium Science Center in Kopenhagen krijgt een enorme uitbreiding. Het experimentarium bevindt zich op een locatie waar voorheen mineraalwater werd gebotteld en moet een interactief centrum voor wetenschap, technologie en cultuur worden. Het Deense bureau CEBRA maakte het ontwerp voor de uitbouw.

In het centrum worden een nieuwe grote tentoonstellingshal, een expositieruimte op het dak, een botanische daktuin en een auditorium met vierhonderd plekken gerealiseerd. Ook komen er leercentra, een conferentieruimte, een onderzoeksruimte, cafetaria's en nieuwe personeelsruimtes in het gebouw.

De uitbreiding van het bestaande experimentarium omvat een aantal ‘dozen’ die haaks op elkaar zijn gestapeld. De dozen zijn bekleed met een huid van aluminium en glas. In een deel van de huid is een patroon geponst.

Het atrium krijgt een geheel nieuw uiterlijk. De bestaande tribunetrap wordt vervangen door een enorme wenteltrap die zich in de volle breedte van het atrium een weg baant naar de etages. De glazen gevel van de plint van de uitbreiding zorgt ervoor dat de trap voor de voorbijganger vanaf de straat te zien is.

De oplevering van het project staat gepland voor 2015.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl