Vastgoed

Engels dorp West Heslerton te koop

Engels dorp West Heslerton te koop
Cundalls
Het dorpje West Heslerton staat te koop. Het dorp bevat een landhuis met 21 slaapkamers en 43 huizen. De huidige eigenaar vraagt er 20 miljoen pond voor, zowat 25 miljoen euro. Het handige is dat u bij een aankoop van West Heslerton Estate er meteen een pub en tankstation bij heeft. Er zit ook een kerk in het pakket, een basisschool en een speelplein. De totale oppervlakte bedraagt ruim 858 hectare en bevat enkele mooie stukjes British countryside en bos.

Het dorp was 150 jaar in handen van de zelfde familie, maar wordt te koop gezet nu de laatste eigenaar is overleden. Eve Dawnay bezat het dorp toen ze 5 jaar geleden overleed, en nu heeft haar familie besloten het te verkopen. "Zij hopen op een koper met een goed hart zoals de laatste eigenares, die de huurprijzen in haar dorp altijd laag heeft gehouden," vertelde Tom Watson van vastgoedkantoor Cundalls aan de BBC.

Cundalls heeft het op zijn website gezet bij "recently added". Overigens is 20 miljoen pond slechts een vraagprijs, er kan nog onderhandeld worden. Telefoontjes naar makelaar Tom Watson zullen "in het striktste vertrouwen" worden behandeld, staat nog te lezen.

Volgens de makelaars is er "van heinde en verre" interesse. Heeft u nog bedenktijd nodig, geen probleem: pas in september zou het verkocht worden. Alle huurders zijn al op de hoogte gebracht.

Engels dorp West Heslerton te koop
Google Maps

Ook interessant