Nieuwbouw

Eerste woningen Uilenstede in Amstelveen klaar

Dinsdag worden de eerste nieuwe studentenwoningen op Uilenstede in Amstelveen officieel geopend. Na twee jaar bouwen worden er 314 van de 724 nieuwe woningen van Campus Uilenstede opgeleverd. Het ontwerp van de eerste fase is van de hand van HVDN architecten.

Uilenstede is met 3400 kamers en woningen een van de grootste studentencampussen van Europa. DUWO Studentenhuisvesting, de gemeente Amstelveen en de Vrije Universiteit wilden het campuskarakter nog verder versterken door het meer een plek te maken waar studenten hun vrije tijd kunnen besteden.

In het hof dat HVDN ontwierp moeten hoogteverschillen, hellingen, brede trappen, groene ruimtes, houten vlonders (van duurzaam hout) en grasvlaktes zorgen voor verrassende openbare ruimtes en een informele sfeer.

De gebouwen variëren in hoogte van vier tot dertien etages. Een deel van de woningen is onzelfstandig. Hierin wonen studenten met zijn drieën in een groep en delen, net als in een studentenhuis, het sanitair en de keuken. De overige woningen zijn zelfstandige studio’s en lofts.

Lees verder op Architectenweb.nl