Nieuwbouw

Eerste steen gelegd voor nieuw winkelcentrum in Solingen

Solingen Shopping Center, een gezamenlijk project van MAB Development en Sonae Sierra, gaat precies op schema de volgende ontwikkelingsfase in. Met het leggen van de eerste steen hebben de investeerders en gebouweigenaren gisteren de symbolische start van de bouw gevierd. De plechtigheid werd geleid door gastheren Thomas Binder, Managing Director van Sonae Sierra in Duitsland, en Michael L. Flesch, Managing Director van MAB Development, in aanwezigheid van de burgemeester van Solingen, Norbert Feith, en locoburgemeester Hartmut Hoferichter. De feestelijke opening van Solingen Shopping Center staat gepland voor het najaar van 2013. Het investeringsvolume bedraagt zo’n 120 miljoen euro; het project zal naar verwachting honderden nieuwe banen opleveren.

Op het voormalige Karstadt-terrein (13.000 m2) in het centrum van Solingen staat binnenkort een winkelcentrum van drie verdiepingen met in totaal 29.000 m2 verhuurbaar vloeroppervlak. Het aanbod van aantrekkelijke en hoogwaardige retailers en dienstverleners zal een verzorgingsgebied met 270.000 mensen bereiken en de koopkracht, die al langere tijd daalt, terugbrengen in de stad. De moderne zakelijke architectuur maakt indruk met een hoge mate van transparantie door open, glazen gevelwanden. De bouw van het nieuwe complex vult het grote, al jaren bestaande lege gat aan de Graf-Wilhelm-Platz met een architectonische blikvanger die het stadslandschap aanmerkelijk zal helpen verbeteren.

In een toelichting zei Michael L. Flesch, Managing Director van MAB Development Deutschland: “We zijn er absoluut van overtuigd dat het nieuwe winkelcentrum de start is van een nieuwe positieve ontwikkeling voor de toekomst van Solingen. Met het leggen van de eerste steen begint een proces dat het centrum van Solingen zal omvormen tot een magneet die grote aantallen nieuwe bezoekers trekt om hier te komen shoppen en uitgaan. Wij zijn er trots op dat we daaraan een grote bijdrage kunnen leveren met zo’n veelomvattend en hedendaags retail- en serviceaanbod.”

Thomas Binder, Managing Director van Sonae Sierra in Duitsland, voegde daaraan toe: “Vandaag begint de toekomst van dit voorheen braakliggende terrein aan de Graf-Wilhelm-Platz. Binnenkort zullen de inwoners van Solingen met eigen ogen kunnen zien hoe de leegte wordt opgevuld. Met zijn indrukwekkende architectuur maakt het nieuwe winkelcentrum niet alleen Solingen tot een topbestemming voor shoppers, maar wordt het ook het levendige brandpunt van een zeer aantrekkelijk stadshart.”

Solingen Shopping Center is een commercieel succes
Met een uitstekend verhuurd percentage van 45% is Solingen Shopping Center nu al een compleet succes. Belangrijke anchor tenants zoals Saturn en Edeka gaan vloeroppervlakken innemen van respectievelijk zo’n 4.600 en 3.550 m2. De dm-drogeriemarkt en schoenenspecialist Deichmann nemen winkelunits in gebruik van respectievelijk 750 en 600 m2. Douglas heeft 275 m2 gehuurd en Thalia een unit met ongeveer 450 m2 oppervlak. Ook Hussel en Christ zullen present zijn. Huurders als Claires, Colloseum, Baci en Camp David gaan bovendien als nieuwkomers het winkelaanbod in de stad verder verbreden.

De uitgekiende mix van huurders, opgebouwd uit bekende internationale, nationale en regionale merken, is bedoeld om alle wensen van de klant voor een modern en compleet winkel-, diensten- en ontspanningsaanbod te vervullen en om bij te dragen aan de aantrekkingskracht van Solingen als winkelstad die in de toekomst veel bezoekers zal trekken.