De Verbouwing

Eerste samples voor de buitengevel

Eerste samples voor de buitengevel
Hoewel er alleen nog maar gesloopt en gegraven is tijdens "De Verbouwing" is het toch al tijd om een blik te werpen op de toekomstige buitengevel. Architect Paul Vandenbussche heeft een houten gevel getekend. De houtsoort was nog nader te bepalen maar Lariks heeft de voorkeur. Lariks kan onbehandeld op de gevel worden bevestigd en zal na verloop van tijd vergrijzen. Het hout is ook zeer budgetvriendelijk. Het wordt een duurzame en onderhoudsvriendelijke houten gevel. Vandaag is zijn enkele stalen van het hout op de werf gearriveerd zodat de bouwheer en architect deze kunnen bekijken en beoordelen. Om te voorkomen dat er in de tijd kieren in de gevel ontstaan, wordt het hout geschrankt op de gevel geplaatst. Er worden drie breedtes van planken gebruikt en naar aanzien willekeurig op de gevel geplaatst zodat er een speels geheel ontstaat.

De onderstaande foto geeft weer hoe de toekomstige gevel eruit kan komen te zien. Na overleg tussen bouwheer en architect is besloten deze houtsoort te gebruiken.
De hele gevel wordt in het kleinste detail uitgewerkt door de architect. Alle verschillende breedtes van planken worden zo toegepast dat de bestaande en nieuwe ramen altijd netjes in de gevel worden verzonken.

Ook interessant