Keukens

Eerste oven die op commando opengaat

Eerste oven die op commando opengaat
Huishoudelijke apparaten zijn niet meer zomaar handige hulpmiddelen, maar worden steeds meer interactieve partners en assistenten. Siemens HomeAppliances heeft de eerste oven die op commando opengaat. De merk-overstijgende HomeConnect-app is het commandocentrum en de interface.

Stembediening via smartspeaker of smartwatch

Niet alleen voor ovens ontwikkelt stembediening zich in een hoog tempo. De meeste verbonden huishoudelijke apparaten van Siemens kunnen nu via de gevestigde spraakassistenten worden bediend. Ovens, koffiemachines, afzuigkappen, vaatwassers, wasmachines en drogers zijn te bedienen via assistenten zoals Amazon Alexa, GoogleAssistant of de Smart Speaker van Telekom. Dankzij HomeConnect-partner Fitbit en Amazon Alexa is de stembediening van huishoudelijke apparaten nu zelfs mogelijk via een smartwatch.

Connected Kitchen en smart home

De vooruitgang die wordt geboekt op het gebied van stembediening is slechts één voorbeeld van de permanente ontwikkeling van intelligente ondersteuning voor het alledaagse leven. Door connectiviteit veranderen steeds meer huishoudelijke apparaten in slimme systemen die gebruikers steeds breder ondersteunen. De afzuigkap reageert bijvoorbeeld niet alleen automatisch op het koken en braden op de kookplaat, maar is, dankzij de nieuwe HomeConnect-partner NuWave, ook actief wanneer de luchtkwaliteit in de ruimte onvoldoende is. Dan zuivert hij de lucht met het cleanAir Plus-filter. De droger gebruikt zelfstandig de sensorgegevens van de wasmachine en kiest automatisch het meest geschikte programma voor de was. En de koelkast biedt de HomeConnectStorage Guide voor het optimaal bewaren van voedingsmiddelen.

Nieuwe look en feel voor HomeConnect

De virtuele wegen van alle digitale diensten komen samen in de vernieuwde HomeConnect-app. Niet alleen is de navigatie in de nieuwe app intuïtiever, maar in het ”ontdekscherm” staan nu ook onderwerpen die verder gaan dan puur het bedienen van de apparaten en die inspiratie bieden voor een connectedhome.

Ook interessant