Eerste Festival van de architectuur reikt de hand aan alle kunsten

  BE   4 september 2017 Bron: VAi 1 229 keer gelezen
Eerste Festival van de architectuur reikt de hand aan alle kunsten
Ingeleid door de Nacht van de architectuur start het architectuurseizoen met een big bang: de eerste editie van het Festival van de architectuur! Ontdek van 8 tot en met 17 september architectuur in al haar gedaantes. Want architectuur is meer dan alleen bouwen, het is ook kunst, muziek, theater en muziek. Christoph Grafe, directeur Vlaams Architectuurinstituut: "Architectuur is fundamenteel meertalig."

Het Festival van de architectuur is een tiendaags interdisciplinair evenement dat inzoomt op het belang van architectuur voor een goed ontworpen leefomgeving. We nodigen niet alleen ontwerpers, maar ook kunstenaars en gebruikers uit om hun interpretatie en ervaring over architectuur te delen. Met het festival biedt het Vlaams Architectuurinstituut een platform voor kruisbestuiving, waarop al deze actoren elkaar ontmoeten.

Architectuur is méér dan alleen bouwen. Deze stelling tekende de krijtlijnen uit voor deze eerste editie. Gebouwen staan immers nooit op zich, in een vacuüm, maar krijgen pas betekenis in relatie tot hun leefomgeving. Het is een speelveld waarbinnen ontwerpers, bewoners en omgeving elkaar op verschillende niveaus en verschillende momenten ontmoeten. Publieke ruimte en infrastructuur geven vorm aan onze alledaagse aanwezigheid. Gisteren, vandaag en morgen. Een gezonde leefomgeving is dan ook een uitdaging die ons allen aanbelangt. Sterker nog, we hebben iedereen nodig om deze uitdaging aan te gaan. Want het geheel is meer dan de som der delen en verschillende visies leiden tot nieuwe inzichten.

Waar moet je zijn voor het Festival van de architectuur?

Het Festival van de architectuur is een tweejaarlijks evenement. Iedere editie nodigen we een andere stad uit als host. In 2017 strijkt het festival neer in Antwerpen. Tien dagen lang brengen we architectuur over de hele stad onder de aandacht, met deSingel als epicentrum. Van hieruit belichten we de architectuurcultuur in Vlaanderen en daarbuiten. Op zondag 10 september treden we ook buiten de grenzen van de stad en openen we over heel Vlaanderen en Brussel de deuren van opmerkelijke gebouwen en bijzondere ontwerpbureaus.

Meer informatie op: https://festivalvandearchitectuur.be
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo