Een zacht interieur begint bij de vloer

27 april 2020 Bron: UPR
Een zacht interieur begint bij de vloer
Nu we met z'n allen voortdurend verbonden zijn, willen we thuis aan de drukte ontsnappen in een interieur waar we ons geborgen voelen. Om een serene, rustgevende sfeer te creëren nemen we onze toevlucht tot zachte pastelkleuren en tactiele materialen. Maar wist je dat ook de vloerkeuze een enorme impact heeft op ons welzijn? Vloerproducent Quick-Step heeft onlangs twee laminaatvloeren toegevoegd aan zijn Signature-collectie die perfect thuishoren in een ‘zacht’ interieur: Geborstelde eik en Patina eik.

Het gebruik van zachte, tactiele en rustgevende materialen en accessoires is al een tijdje populair in het interieurdesign en dat zal wellicht niet snel veranderen. “Thuis willen we ontsnappen aan de dagelijkse chaos van het moderne leven”, zegt Joyce Van Waeleghem, chief designer bij UNILIN division flooring. “En in tijden van wereldwijde crisis is het creëren van een veilige cocon meer dan ooit cruciaal.”

Quick-Step - Een zacht interieur begint bij de vloer

Aanraking en kleur

Joyce: “Thuis komen we tot rust en laden we onszelf weer op. Daarom maken we vaak gebruik van neutrale kleuren als grijs en beige (greige), af en toe opgefleurd met een gesatureerde pasteltoets. Met deze combinatie creëren we in huis een harmonieuze sfeer die ontbreekt in de buitenwereld. We willen dus de zachtere kant van het kleurenspectrum verkennen, maar alles toch ook spannend houden.”

Een zacht interieur begint bij de vloerDaaraan gekoppeld verlangen we naar meer aanraking, wat zich manifesteert in het gebruik van tactiele materialen. “Zachte kussens, knusse dekentjes en rijke texturen helpen ons om te gaan met de huidige realiteit”, gaat Joyce verder. “Diezelfde trend zet zich door in de vloerkeuze. In de natuur is alles organisch: steriele, rechte lijnen komen niet voor. Daarom heeft ons designteam een betaalbare en hoogwaardige laminaatvloer gecreëerd die de look van echt hout zo dicht mogelijk benadert, zowel op het vlak van textuur als gevoel.”

Nieuw in Quick-Steps signature-collectie

Geborstelde eik en Patina eik maken deel uit van de Signature-collectie, Quick-Steps meest geavanceerde laminaatcollectie. “Onze Signature-vloeren zijn kras-, vuil- en waterbestendig,” zegt Joyce. “Dat zijn dus al minstens drie zorgen minder!” Maar volgens Joyce is hun ware troef nog subtieler: “Dit zijn laminaatvloeren, maar dankzij het geavanceerde productieproces zien ze eruit als echt hout en voelen ze zelfs zo aan. Uiteindelijk krijg je een vloer die er natuurlijk uitziet en authenticiteit uitstraalt, maar dan zonder de kopzorgen. Als je dus een interieur wilt waarin welzijn centraal staat, dan is dit de perfecte vloer.”

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo