Muurbekleding

Een stijlvol interieur dankzij decoratieve schildertechnieken

Een stijlvol interieur dankzij decoratieve schildertechnieken
Je kunt je interieur op allerlei manieren oppimpen. Denk aan planten, een nieuwe grote zetel en sfeerverlichting. Maar heb je al eens gedacht aan decoratieve schildertechnieken? Geen saaie muren meer met een doffe verflaag, maar wel een uniek design dat een stijlvolle toets geeft aan je kamers. Het is verbazingwekkend om te zien hoe een simpele schilder- of verftechniek een ruimte volledig kan transformeren. Door het ruime aanbod zijn er enorm veel mogelijkheden en zal je voor elk budget een techniek vinden die aan al je wensen voldoet. Aarzel dus niet om een schilder te contacteren die gespecialiseerd is in decoratief schilderwerk.

Vergeet saai behang; door nieuwe technieken en materialen zijn decoratieve schildertechnieken weer helemaal hip. We lijsten graag een paar voordelen op.

  • Het is in hoge mate personaliseerbaar.
  • Je kan ook meubels en vloeren beschilderen.
  • Voor elke prijsklasse zijn er talloze opties.
  • Jezelf/je onderneming onderscheiden met een uniek design.
  • Sfeer en de uitstraling van je ruimte verbeteren.

Heb je al zin om je woonkamer onder handen te laten nemen door een schilder, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dit zijn de meest gebruikte decoratieve schildertechnieken:

Structuurverf

Door zijn gebruiksgemak kom je structuurverf vaak tegen in allerlei woningen. Het is latexverf gemengd met zandkorrels waardoor textuur op de muur gecreëerd wordt. Dit effect zorgt voor diepte in de ruimte en een special touch. De verf kan bestaan uit grove of fijne korrels en kan op verschillende manieren worden uitgesmeerd. Bij renovatieprojecten is dit een interessante optie aangezien het oneffenheden op de originele muur kan bedekken. Het is ook een zeer bestendig materiaal en is daarom geschikt voor zowel binnen- als buitenmuren.

Patineren

Wil je een rustiek en authentiek gevoel geven aan je huis? Zoek niet verder: patineren is dé techniek die je zoekt. Deze manier zorgt ervoor dat je muren er doorleefd en ouder uit zien. Je hoeft niet altijd te gaan voor een strakke en feilloze afwerking, kleine krasjes of kwaststrepen zorgen voor charme, en dat is waar patineren net bekend om staat.

Daarnaast kan je je meubels of deuren ook stylen door deze patineertechniek. Houten schuifdeuren of dressoirs worden meteen karaktervol als ze er wat uitgeleefd uit zien. Zelfs in een moderne, strakke woning kan een gepatineerd meubelstuk een ware blikvanger zijn.

Limestone spatula

Limestone spatula is een spateltechniek met kalkverf. Het is een goedkope, ecologische en onderhoudsvriendelijke manier om je muren te transformeren, vandaar de populariteit. Maar door de eindeloze kleurencombinaties en allerlei manieren van aanbrengen is dit nog steeds een originele keuze. Neigt je interieur naar een landelijke stijl? Kies dan voor aarde- en natuurtinten. In moderne, minimalistische woningen wordt vaak voor de industriële stijl gekozen met een witgrijze combinatie.

Sjablonen

Voor alle soorten interieur zijn er ook een resem aan sjablonen. Bloemenpatronen, geometrische vormen of tekst: je kan alle kanten uit. Verfsjablonen worden vaak gebruikt voor een accentmuur in een slaapkamer, zoals sterretjes in een kinderkamer. Ludieke, felle vormen zijn mogelijk, maar enkele subtiele prints evenzeer. Maak je interieur af met behulp van sjablonen en geniet van de kamer waar je altijd al van droomde.

Tip: als je geen tegels op je vloer hebt kan je deze illusie wel maken door er sjablonen op te laten verven. Zo word je saaie ondergrond meteen opgefleurd.

Decoreer je plafond

Niet enkel de muren rondom je kunnen een laagje verf gebruiken. Doe eens origineel en schilder de bovenkant van je kamers. Door je plafonds te decoreren via schildertechnieken creëer je extra dimensie en kan je de atmosfeer volledig veranderen. Als je donkerdere muren hebt en je een lichte korrel op je plafon laat schilderen, zal de kamer hoger lijken dan hij werkelijk is. Een donker plafond is gewaagd, maar met het advies van een professional kan een glanzend zwarte muur de eyecatcher worden van een moderne woning. Voor een kinderkamer kan je spelen met verschillende kleuren. De recentste trend hiervoor is het gebruik van pastelkleuren. Geen felle overheersende muur meer, maar wel zachte tinten om de kamer mee te versieren.

Reken op een vakman

Een gewone muur schilderen is een klus die vaak zelf wordt uitgevoerd om kosten te besparen, maar als je voor speciale schildertechnieken kiest is het slim om een vakman te contacteren. Hij zal naast het schilderwerk ook advies en tips kunnen geven over verschillende technieken. Zo ben je gegarandeerd van een mooi afgewerkt resultaat dat volledig aansluit bij de stijl van je woning. Twijfel dus niet om contact op te nemen met professionele schilders via TrustUp.be waar je voor al je bouw- en renovatieprojecten een geschikte en betrouwbare vakman vindt.

Ook interessant