Binnenafwerking

Een snelle en voordelige afwerking van de binnenmuren

Een snelle en voordelige afwerking van de binnenmuren
Bij de afwerking van een nieuwbouw komt nog heel wat kijken. Terwijl er al veel tijd en moeite in de ruwbouw en installaties gekropen is, wegen die laatste loodjes vaak nog zwaar. Maar er zijn manieren om dit te verlichten. Het stucwerk laat je altijd al beter aan een vakman over. Maar ook voor de eerste schilderwerken is er een snellere manier van werken. Je kan de latex namelijk laten spuiten. Dat gaat veel sneller dan het klassieke sauzen van de muren.

Stucwerk

Bij een nieuwbouwwoning worden de wanden meestal behangklaar afgewerkt. De muren hebben dus nog een dun laagje stucwerk nodig. Pas daarna kan er geverfd worden. Een van de beste wandafwerkingen voor een nieuwbouwhuis is gladpleisterwerk. Dit soort pleisterwerk is namelijk gemakkelijk te repareren mocht het gaan scheuren bij het zetten van de woning. De goedkoopste vorm van pleisterwerk is dunpleister. Dit kan zowel op de muren als op de plafonds aangebracht worden. Het spreekt voor zich dat de prijzen voor dunpleister een stuk later liggen als die van traditioneel stucwerk. Op die manier bespaar je al vlug 30 tot 40% per m². Woon je in de buurt van Rotterdam, dan kun je daarvoor een beroep doen op een stucadoor in Rotterdam. Vermits gladpleisterwerk gemakkelijk te repareren is in geval van scheurtjes, is het niet nodig om eerst te behangen en enkele jaren te wachten voor het pleisteren. Dat spaart uiteraard ook veel werk, geld en ergernissen uit. Het is namelijk niet zo aangenaam om nog pleisterwerken te laten uitvoeren als het huis al bewoond is.

Verfspuiten

Een nieuwbouwwoning leent zich ook uitermate voor verfspuiten. Het gaat snel, waardoor je veel kan besparen op werkuren. Als je zelf aan de slag gaat met verf en rollers, verlies je heel veel tijd en zal je ook later kunnen verhuizen. Bovendien kost het heel veel energie. De energie die er op het einde van een bouwproces meestal niet meer is. Het moge duidelijk zijn dat latex spuiten kwalitatief een zeer goed alternatief is voor het traditionele schilderwerk. Met het spuiten van verf krijg je namelijk geen banen en strepen. Het geeft dus letterlijk een supergaaf resultaat.

Een andere reden dat het vooral bij nieuwbouw een interessante optie is, is dat er nog niets in de weg staat. Idealiter wordt de latexverf aangebracht voordat de vloer, de keuken, de badkamer en dergelijke geplaatst worden. Zo dienen enkel de ramen en buitendeuren afgeplakt te worden.

Ook interessant