Tuin

Een prunus lusitanica Angustifolia kopen voor in de tuin

Een prunus lusitanica Angustifolia kopen voor in de tuin
De Prunus lusitanica Angustifolia is een ware aanwinst voor uw tuin. Het leent zich uitstekend voor het vormen van mooie, volle hagen. Omdat het winterhard is zal de laurierkers ook tijdens de koudste seizoenen van het jaar zijn blad behouden. Hierdoor kunt u altijd genieten van de beschutting. Ook biedt de Prunus lusitanica Angustifolia voldoende privacy. Ideaal wanneer u graag in uw tuin bent maar niet zit te wachten op nieuwsgierige blikken van de buren of passanten. Ook wanneer u een lelijk uitzicht aan uw blik wilt onttrekken is de Prunus lusitanica Angustifolia heel geschikt. Het kan namelijk maar liefst 5 meter hoog worden. Toch waaiert het niet breed uit waardoor het zelfs geschikt is voor kleinere tuinen. Het kan op iedere standplaats worden aangeplant en behoeft maar weinig verzorging. Zelfs wanneer u geen groene vingers hebt is het onderhouden van de Prunus lusitanica Angustifolia goed te doen.

Het uiterlijk van de Prunus lusitanica Angustifolia

De Prunus lusitanica Angustifolia onderscheidt zich van andere haagplanten door de dikkere bladeren. Deze hebben een middel- tot donkergroene kleur, zijn ongeveer zes centimeter groot en voelen een beetje leerachtig aan. Ook kent de Prunus lusitanica Angustifolia een bloeiperiode. In de maanden mei en juni verschijnen er prachtige witte bloemtrossen. Deze vallen extra goed op doordat ze wel een totale lengte van zo’n 15 centimeter kunnen hebben. Deze trossen oefenen een enorme aantrekkingskracht uit op vogels, vlinders en bijen. Na de bloeitijd, in het najaar, verschijnen er rode besjes die later verkleuren naar zwart. De Prunus lusitanica Angustifolia is het hele jaar door aan te planten, behalve tijdens een vorstperiode.

Wanneer Prunus lusitanica Angustifolia struik aanplanten?

Op de vraag welke periode u de Prunus lusitanica Angustifolia struik aan kunt planten is een kort antwoord mogelijk. Dit kan het hele jaar door, behalve tijdens een vorstperiode. Het is op iedere standplaats te plaatsen en gedijt goed in elke bodemsoort. Houd er wel rekening mee dat de Prunus lusitanica Angustifolia struik een hekel heeft aan natte voeten. Zorg dat de grond goed doorlatend is zodat er geen wortelrot ontstaat. De aarde licht vochtig houden bevordert de groei. Helemaal tijdens een droge, hete periode is het goed om de Prunus lusitanica Angustifolia struik in de vroege ochtenduren te verwennen met extra vocht.

Onderhouden van de Prunus lusitanica Angustifolia

Om de Prunus lusitanica Angustifolia goed in vorm te houden en de groei te stimuleren moet u het één keer per jaar snoeien. De beste periode hiervoor is aan het einde van de zomer. Wanneer u de snoeibeurt overslaat is de kans groot dat er zich dikke takken vormen die u niet meer met een snoeischaar kunt verwijderen. Snoei altijd op een bewolkte, niet al te warme dag zodat de bladeren niet kunnen verbranden. Om schade aan het blad te voorkomen snoeit u de Prunus lusitanica Angustifolia het beste met een handsnoeischaar.