Rechtstreeks uit onze kwekerij: de Portugese Laurier

29 november 2021 Bron: Bouw & Wonen
Rechtstreeks uit onze kwekerij: de Portugese Laurier
De Portugese Laurier (Latijnse naam: Prunus Lusitanica Angustifolia) is de ideale plant als u een volle haag wilt creëren. De Portugese Laurier is namelijk een makkelijke en groenblijvende heester die op vrijwel elke grondsoort prima groeit. De Portugese Laurier kan bovendien zowel in de schaduw als in de zon geplant worden. Door zijn mooie bladeren en wintergroene karakter, wordt de heester vaak gebruikt als vervanger van de buxus. Wat de bladeren van de Portugese Laurier zo sierlijk maken? Dat is hun middel- tot donkergroene kleur. De bladeren zijn daarnaast vrij dik en voelen aan als leer. Door de stevige bladeren behoudt de Portugese Laurier zijn vorm en uiterlijk in alle seizoenen én tijdens alle weersomstandigheden. U kunt makkelijk een dichte haag creëren met de Portugese Laurier omdat de heester snel groeit en eenvoudig in vorm te snoeien is. U kunt de heester ook gebruiken om structuur aan de tuin te geven. De Portugese Laurier kan namelijk ook prima op zichzelf geplant worden.

In onze kwekerij hebben wij ons gespecialiseerd in het kweken van de Portugese Laurier. Wij leveren de haagplant dan ook rechtstreeks uit onze eigen voorraad. U vindt bij ons heesters in verschillende afmetingen vanaf 20 tot 30 centimeter. U kunt er ook voor kiezen om een Portugese Laurier van 150 cm, 180 cm of 200 cm aan te schaffen. Dankzij onze jarenlange ervaring koopt u bij ons altijd een gezonde en mooie heester met goed doorwortelde kluit. U profiteert bovendien van een scherpe prijs! Alle heesters verzenden wij met veel zorg en aandacht. Zo garanderen we dat de plant in goede conditie bij u thuis arriveert. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de Portugese Laurier af te halen in onze kwekerij.

De Portugese Laurier groeit gemiddeld zo’n 20 tot 35 centimeter per jaar. De heester is hiermee de minst snel groeiende lauriersoort. Wij raden u aan om de heester één keer per jaar te snoeien met een scherpe snoeischaar. Doe dit bij voorkeur aan het einde van de zomer. Slaat u de jaarlijkse snoeibeurt over? Dan kan de heester dikkere takken krijgen. Deze kunt u niet knippen met een heggenschaar en zult u te lijf moeten gaan met een zaag. Voorkom tijdens het snoeien dat u het blad mee snoeit. Hierdoor kan het blad uitdrogen en bruine randjes gaan vertonen.

Het aanplanten van de Portugese Laurier

In principe kan de Portugese Laurier in elk seizoen aangeplant worden. Wij raden u echter wel aan om dit niet te doen als het zeer zonnig en warm is. Ook als het vriest kunt u het aanplanten beter even uitstellen. Hoewel de heester goed bestand is tegen nachtvorst, kan de Portugese Laurier kapot vriezen als u hem aanplant tijdens dagvorst. Ook is het extra lastig om een mooie plantengeul te graven als de grond bevroren is.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo