Badkamers

Een nieuwe badkamer. Waar moet je over nadenken?

Een nieuwe badkamer. Waar moet je over nadenken?
Ga je binnenkort je badkamer verbouwen, maar heb je nog geen idee wat je zou willen of hoe je dat aanpakt? Dan vind je hier een lijstje met dingen waar je aan moet denken. Want een badkamer is niet heel ingewikkeld over het algemeen, maar het vergt wel wat meer dan ‘even’ een nieuwe badkamer plaatsen. En hoe beter je voorbereid bent, des te soepeler verloopt het hele proces.

De grootte van de badkamer

De grootte van de badkamer is bepalend voor hoe je badkamer eruit gaat zien. Niet qua kleur, maar wel qua sanitair, tussenruimte en lichtval. Zorg dat je hier een goed beeld van hebt, zo gebeurt het niet dat je op een later moment je verwachtingen bij moet stellen. Het is zonde als je steeds denkt dat een bad past, maar dit in de praktijk niet het geval is.

Kleur

Als je eenmaal de grootte weet, dan kun je gaan spelen met kleur. Of je houdt de badkamer simpel wit, dat is altijd een goede keuze natuurlijk. Als je denkt dat je er niet uitkomt, ga dan naar een speciaalzaak. Deze kan je adviseren over wat dan de juiste kleur zal zijn. En ga je dan voor tegels op de muur of ga je ook een gedeelte schilderen? Als je een deel gaat schilderen, dan kun je online verf kopen.

Sanitair

De volgende stap: het sanitair. Welke sanitaire voorzieningen wil je in je badkamer hebben? En wat laat het budget toe? Dat is ook geen onbelangrijke vraag! Houd altijd rekening met extra kosten! Het kan wat duurder uitvallen of je maakt toch een andere keuze. Het is fijn om wat ruimte in het budget over te laten voor onvoorziene uitgaven.

Planning

Last but not least, de planning. De planning is essentieel om een project binnen een bepaalde tijd af te hebben. Als je het budget hebt, dan kun je een aannemer nemen die de planning voor je bijhoudt. Ideaal als je er verder niet veel mee te maken wilt hebben. Een planning zorgt ervoor dat een plan lukt of mislukt!

Ook interessant