Een frisse gevel voor een vakantievilla-look

18 juni 2020 Bron: Two Cents
Een frisse gevel voor een vakantievilla-look
Bijklussen in huis en tuin en de tijd nemen om volop van het resultaat te genieten: het staat ongetwijfeld hoog op heel wat verlanglijstjes. Nu we deze zomer vooral in en rond ons kot blijven, kan dat verlangen eindelijk ingelost worden. Maar, we brengen ook graag dat zalige zomergevoel uit warme vakantieoorden tot bij ons thuis. Een frisse gevelpleister draagt bij aan die zomerse sfeer en gezelligheid vanuit de tuin en het terras en doet wegdromen naar mooie vakantievilla’s in het zuiden van Europa. Een intelligente gevelverf van Sto steekt de gevel eenvoudig in een nieuw jasje en zorgt voor extra bescherming en duurzaamheid. Een opfrisbeurt of een nieuwe look voor de gevel is bovendien betaalbaar, een goede investering op lange termijn en kan voor de start zomervakantie in orde gebracht worden.

Gevelpleister of crepi is nog steeds een populair materiaal om de gevel van een huis mee af te werken. Om de gevel er langdurig als nieuw uit te laten zien, biedt een laagje intelligente gevelverf met extra gebruiksvoordelen soelaas. Die verfbeurt wordt echter best aan een professional overgelaten, met kennis van de juiste verfsoort en – techniek, die de correcte voorbereidingen voor elk type ondergrond kan treffen. Maar, zelf kunnen we ook al heel wat resultaat boeken door de gevelpleister op eigen houtje te reinigen.

Sto = Een frisse gevel voor een vakantievilla-look

Gevelverf voor een nieuwe uitstraling met extra bescherming

Afhankelijk van de samenstelling, biedt een intelligente gevelverf waardevolle gebruiksvoordelen die conventionele verven niet bezitten. Zo verzekeren ze extra bescherming, kleurstabiliteit en duurzaamheid. De gevelverf StoColor Lotusan® G met zelfreinigend karakter, uit het gamma van Sto, spoelt het vuil samen met de regen van de gevel en beschermt zo tegen de aanhechting van vuil-, stof- en roetdeeltjes. Wie in een beboste omgeving woont, kiest best voor een laagje gevelverf StoColor Dryonic® G. Dryonic zorgt ervoor dat de gevel snel droogt na regen, nevel of dauw en vertraagt zo aanzienlijk de vorming van groenaanslag.

"Een intelligente gevelverf zorgt bovendien niet enkel voor extra bescherming en een propere gevel, het is eveneens de ideale manier om de gevel een nieuwe uitstraling te geven met een modern of hip kleurtje. De gevelverven van Sto zijn beschikbaar in een uitgebreid kleurenpalet. Rekening houdend met de architecturale stijl van de woning, het type ondergrond, de omgeving en omliggende natuur, is de gewenste look voor elk type huis mogelijk", aldus Alexander Rickert, Product Manager bij Sto.

Sto = Een frisse gevel voor een vakantievilla-look

Zelf de sierpleister reinigen

Wie graag zelf de handen uit de mouwen steekt de komende weken, kan met het juiste materiaal en de juiste techniek al heel wat vordering boeken. Licht vuil kan met een zachte borstel en lauw water van de gevel verwijderd worden. Voor grotere oppervlakken, doet een hogedrukreiniger het beste werk. Het beste resultaat wordt behaald wanneer er van beneden naar boven gespoten wordt met matige druk op een afstand van ongeveer 40 cm en onder een hoek van 40 graden. Sto raadt echter aan om eerst een test uit te voeren op een onopvallend stuk van de gevel.

Het resultaat van de reiniging staat of valt bovendien met het juiste reinigingsmiddel. Daarom is belangrijk om nooit een agressief of oplosmiddelhoudend schoonmaakmiddel te gebruiken, om het onderliggende systeem niet te beschadigen. Sto-Multicleaner is een biologisch afbreekbare, universele reiniger voor de verwijdering van atmosferische vervuiling op de gevel. Dit middel kan aangebracht worden met behulp van een watersproeier en moet ongeveer 5 minuten inwerken. In geval van ernstige vervuiling, is het aangeraden om nadien het oppervlak zacht af te borstelen. Na gebruik van de Multicleaner, moet de gevel afgespoeld worden met helder water.

Sto = Een frisse gevel voor een vakantievilla-look
  • Richtprijs om de gevel te schilderen: tussen 20 en 40 euro/m˛ (afhankelijk van de staat van de gevel)
  • Richtprijs Sto-Multicleaner: €15/liter, verkrijgbaar bij de Sto vakman

Sto = Een frisse gevel voor een vakantievilla-look

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo