Een eigen tuinposter ontwerpen? 3 unieke ideeën

19 mei 2022 Bron: Bouw & Wonen
Een eigen tuinposter ontwerpen? 3 unieke ideeën
De zomer staat voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om de tuin klaar te maken om daar binnenkort weer heerlijke momenten te beleven. Voor velen van ons betekent dat het afstoffen van de grasmaaier en het aanzetten van de sproeiers. Alleen het gras groen houden, is niet genoeg om de tuin zomerklaar te maken.

Hier is een to-do lijstje om jouw tuin klaar te maken voor de warmere maanden:
 • Verwijder winterresten, zoals dode bladeren en takjes.
 • Geef de planten een goede snoeibeurt om nieuwe groei te bevorderen.
 • Voeg wat kleur toe met vaste planten.
 • Kleed jouw terras aan met een tuinset en parasol.
 • Decoreer de tuin met een tuinposter.

Een tuinposter is toch wel de must-have aankleding voor iedere tuin. Omdat je zoveel met een tuinposter kunt doen, past het in iedere aankleding. Door de online mogelijkheden kun je een tuinposter met een ontwerp naar wens bedrukken. Hieronder zullen we 3 unieke ideeën benoemen.

Tuinposter met foto

Tuinposters zijn een geweldige manier om wat persoonlijkheid aan de tuin toe te voegen. Ze zijn er in allerlei soorten ontwerpen, van schattig en kleurrijk tot elegant en eenvoudig. Wat voor ontwerp je ook zoekt, je zult het online vinden. Of ga zelf aan de slag en maak via een fotobewerkingsprogramma een uniek ontwerp.

Maar wat als je een nog persoonlijker tintje aan de tuinposter wilt geven? Een foto op tuinposter is een geweldige manier om precies dat te doen! Zo kun je een eigen tuinposter ontwerpen bij TuinposterOpMaat. Hiervoor zou je een familiefoto, een foto van jouw lievelingsdier of zelfs een afbeelding van een prachtig landschap kunnen gebruiken. Zorg er wel voor dat de foto van hoge kwaliteit is, zodat hij er mooi uitziet als hij wordt afgedrukt.

Een eigen tuinposter ontwerpen? 3 unieke ideeën

Jouw favoriete quote op tuinposter

Een tuinposter hoeft niet altijd bedrukt te worden met een foto. Een mooi citaat of tekst kan ook leuk staan in de tuin. Dit kan van alles zijn. Van een beroemd Engels citaat als ‘home is where the heart is’ tot iets dat je zelf hebt geschreven. Hoe dan ook, het is een mooie manier om wat persoonlijkheid aan jouw poster toe te voegen.

Een eigen tuinposter ontwerpen? 3 unieke ideeën

Tuinposter met doorkijk-print

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw tuin er groter uit kunt laten zien. Eén van de manieren is door het gebruik van keramische tegels op jouw terras. Maar wist je al dat je hier ook een tuinposter voor kunt gebruiken? Deze zogenoemde tuinposters met doorkijk geven de illusie van meer ruimte in de tuin en zijn bovendien erg origineel. Een doorkijk-print is als het ware een open raam of poort waarachter zich een heel nieuw landschap bevindt. Dit zorgt voor extra diepte in jouw tuin.

Tuinposters zijn een geweldige manier om jouw tuin naar wens te personaliseren. Bovendien zijn ze een origineel cadeau voor iedere gelegenheid. Wil jij ook jouw eigen tuin aankleden of iemand verrassen met een persoonlijk cadeau? Een eigen buitenschilderij kun je bestellen op de website van TuinposterOpMaat!

Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo