Badkamers

Een douchevloer is veilig en hygiënisch

Een douchevloer is veilig en hygiënisch
Vanuit hygiënisch- en veiligheidsoogpunt verdient het douchen op een douchevloer de voorkeur boven het douchen op een tegelvloer. Tegelvoegen zijn bij uitstek plekken waar bacteriën, die vuiligheid en schimmels veroorzaken, zich vastzetten. Bovendien zijn tegelvoegen lastig te reinigen en zorgen tegels in combinatie met zeepresten vaak voor pijnlijke valpartijen. Verder heeft u met een douchevloer geen last van lekkende afvoergoten en hoeft u geen waterafschot aan te brengen in de tegelvloer aangezien het afschot al in de douchevloer is verwerkt.

Gelijkvloers
Douchevloeren kunnen gelijk met de tegelvloer worden ingebouwd, zodat u ook zonder opstap van de voordelen van een douchevloer profiteren. Door de strakke randafwerking creëert u een prachtige strakke overgang met uw badkamervloer. Een douchevloer is tevens beduidend minder glad dan bijvoorbeeld een douchebak of -vloer van plaatstaal of acryl.

Mineralen, kunstharsen en gelcoat
Een NEO douchevloer wordt geproduceerd uit mineralen die worden gemengd met kunstharsen en in een mal op maat gegoten tot een massieve en waterdichte douchevloer. De toplaag wordt afgewerkt met een gelcoat die vervolgens op de gewenste kleur wordt gebracht.