Vloerbekleding

Een betonvloer gieten in jouw woning: hier kun je op letten

Een betonvloer gieten in jouw woning: hier kun je op letten
Wil je graag een strakke vloer in jouw woning? Een strakke vloer kun je op verschillende manieren verwezenlijken, denk bijvoorbeeld aan een betonvloer die je vervolgens glad afwerkt. Een betonvloer is tegenwoordig helemaal trendy. Wil jij ook een betonvloer in de woning? In de onderstaande blog vertellen we je waar je op moet letten.

Weet wat je wil

Er zijn veel verschillende mogelijkheden wat betreft een betonvloer. Zo kun je voor jouw betonvloer kiezen uit verschillende kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de standaard betonvloer, maar je hebt ook een beige of donkere kleur. Het is maar net wat voor uitstraling jij in jouw woning wil hebben, maar het is goed om te weten dat er veel mogelijkheden zijn.

Daarnaast is het ook goed om te weten wat voor soort betonvloer jij wil. Er zijn namelijk naast kleuren, ook verschillende soorten beton mogelijk. Het kan ook zijn dat je eerst moet zorgen voor de ondergrond, waar beton gieten een belangrijke stap is. Op welke manier je dit moet gieten - denk aan het soort bewapening dat je erin verwerkt - hangt af van het type vloer.

Vloerverwarming

Als je een betonvloer laat gieten in jouw woning, kun je ook overwegen om bijvoorbeeld voor vloerverwarming te kiezen. Je hebt immers de vloer toch open liggen en als je graag vloerverwarming wil, is dit een goed moment om daarvoor te kiezen. De betonvloer moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals de dikte van de vloer.

Afwerking en uitstraling

Denk ook vooral na over de afwerking van jouw vloer. De afwerking geeft natuurlijk het uiteindelijke resultaat en de uitstraling ervan. Ook hierbij kun je kiezen uit verschillende manieren. Een populaire vorm is polybeton. Polybeton is een erg sterk materiaal dat gegoten kan worden over bijvoorbeeld oud beton. Vervolgens krijg je een glanzend geheel én in deze stap kun je kiezen voor de kleur die je wil. Ook kun je over het algemeen erg lang genieten van zo'n vloer. Daarnaast is een vloer van polybeton eenvoudig schoon te maken. Daarnaast staat een vloer van polybeton erg strak in de woonkamer en kan het bij verschillende woonstijlen worden toegepast.

Werkwijze

Als je een betonvloer wil laten gieten in jouw woning, is het goed om te weten dat hier wel het een en ander bij komt kijken. Het is daarom een tip om dit klusje te laten uitvoeren door een expert. Een expert weet waar hij mee bezig is en heeft immers al het materiaal. Je wil natuurlijk wel dat je een strakke, egale vloer krijgt.

Ook interessant