Vloerbekleding

Welke vloer past bij jouw stijl?

Welke vloer past bij jouw stijl?
Een vloer is de basis van jouw interieur. Door de basis goed neer te zetten zorg je ervoor dat de rest van de meubels in huis er mooier uitkomen. Er zijn veel soorten vloeren beschikbaar en daarom is een keuze maken lastig. In dit artikel lees je welke vloer het beste past in jouw interieur.

Industrieel interieur

Bij een industriële stijl zien vaak een stoere en rauwe look. Heb jij interieur met veel stoere, donkere meubels? Kies dan voor een vloer met een ruw en onafgewerkt uiterlijk. Dit past helemaal bij de stijl van de rest van het huis. Denk aan ruwe houten planken, baksteen of een betonvloer.

Welke vloer past bij jouw stijl?

#2. Modern interieur

Moderne interieurs hebben vaak weinig items in huis en gaan voor een strakke, minimalistische uitstraling. Vloeren die hier perfect bij passen zijn bijvoorbeeld gladde vloeren. Denk hierbij aan beton of aan vloertegels. Een groot voordeel van vloertegels is dat het in een design van keramiek of natuursteen gemaakt kan worden, waardoor je echt deze uitstraling kunt creëren in huis zonder de nadelen van echt natuursteen of keramiek. Bij de vloertegels kun je namelijk minder snel uitglijden, kruipt er geen vuil onder en is betaalbaar!

#3. Scandinavisch interieur

We zien steeds vaker Scandinavische inrichtingen. Heel licht, minimalistisch en veel gebruik van houten elementen in huis: dat omvat kort deze stijl. Kies hierbij een lichte vloer, zoals laminaat bijvoorbeeld. Bij deze stijl staan witte keramische tegels ook erg mooi. Deze vloeren zorgen ervoor dat er een rustige, kalme sfeer in huis komt.

#4. Klassiek interieur

Welke vloer past bij jouw stijl?Bij de klassieke inrichting zien we voornamelijk elegante en traditionele items. Bij deze stijl is de uitstraling van luxe een musthave, maar ook opvallende eyecatchers staan vaak centraal in huis. In een interieur, zoals deze past een vloer met een opvallend patroon goed. Denk hierbij aan mozaïektegels of houten vloeren met een bijzondere afwerking. De vloer is hierbij ook echt een mooie toevoeging in de ruimte en brengt karakter mee.

#5. Landelijk interieur

Bij landelijke interieurs moeten we vaak denken aan een gezellige en warme sfeer. Veel houten elementen en warme tinten. Een vloer die hierbij past is een vloer met een rustieke afwerking. Daarnaast zijn keramische tegels met een patroontje ook erg mooi in een landelijk interieur. Deze vloeren geven de ruimte een warme en uitnodigende sfeer.

Voor elke stijl is er dus wel een passende vloer. Welke vloer past het beste bij jouw stijl?

Ook interessant